Acasa InternationalExterne Londra: Manifestaţie pentru independenţa ţinutului secuiesc

Londra: Manifestaţie pentru independenţa ţinutului secuiesc

scris de M.A.
26 afisari

Câţiva oameni a manifestat, sâmbătă, la Londra, pentru independenţa aşa-zisului ţinut secuiesc, transmite Realitatea.net.

Protest secuiesc la Londra (Realitatea.net)

Protest secuiesc la Londra (Realitatea.net)

Imaginile au fost surprinse de un telespectator Realitatea TV, aflat în capitala Marii Britanii. Potrivit acestuia, Răzvan Creangă, manifestanţii erau amplasaţi în apropierea clădirii Parlamentului. Ei erau „înarmaţi” cu bannere, afişe şi pancarte în limba română şi în engleză, mesajul predominant fiind independenţa pentru ţinutul secuiesc.

Unele dintre mesaje aveau însă un ton cel puţin agresiv. Ca, de exemplu, „91 de ani fără compromisuri! Numai soluţia armată este acceptabilă?”. Alte pancarte comparau un Regat Unit destrămat cu Ungaria fără ţinutul secuiesc.

15 comentarii

ghimpe 12-06-2011 - 13:56

Mai au si ungurii VADIMII lor.

Rusu 12-06-2011 - 15:08

Dar pe USL-asi,nu-i credeti in stare sa organizeze protestul?.Mitigul a avut ca scop compromiterea viitoarei organizari administrativ-teritoriale ale Romaniaei si cine e mai interesat de acest lucru?.Oare de ce lozincile erau scrise in limba romana si nu cea maghiara?.Findca protestatarii nu cunosteau maghiara.

MArius 12-06-2011 - 15:27

De la „DESTEAPTA-TE ROMANE” am ajuns la „SOMN USOR ROMANE, CA TARA TI-O LUAM” – stramosii au luptat pentru pamantul romanesc, iar noi nici macar nu protestam. Parca nu exista nici un interese, politicienii sunt corupti si nu-i intereseaza decat puterea. Romanii de rand nici macar nu mai cunosc CUVINTELE IMNULUI NATIONAL”. Pacat pentru stramosi, au luptat degeaba.

Ciu Huhu 13-06-2011 - 16:19

Rusule. romani nu-s prosti, ei stiu ca tu esti un diversionist, manipulator-basist-pedeliust-portocaliu lipsit de caracter si de scrupule!

Ciu Huhu 13-06-2011 - 16:25

Esti un diversionist-portocaliu-pedelist, Rusule!

Spartacus 12-06-2011 - 17:05

Mai au si romanii tradatorii lor. Ungurii cu un nebun bine finanntat si sprijinit creeaza in Europa ideea ca ar exista in Romania un KOSOVO. Incet incet lumea se va obisnui cu ideea si uite asa vor spune .. da de ce romania nu respecta drepturile minoritatilor? In timpul asta , Basescu este asigurat de loialitatea UDMR si sederea la putere, romanii au impresia ca lor nu li se poate intampla asa ceva si uite asa ne mai regionalizam ne mai autonomizam si maine poimaine nici nu vom mai sti ca a fost o tara numita Romania. Somnul ratiunii naste monstri !

Ciu Huhu 12-06-2011 - 19:28

Si cind te gindesti ca ticaliosii de unguri radicali sint cei mai buni aliati ai lui Basescu, si ai partidului lui PDL! Ptiu!

TOM Cc 12-06-2011 - 19:35

Astia sunt niste TAMPITI !! Alo ,domnule presedinte ,alo SRI ,alo MI ,alo MApN ?? trimitem peste tot unde ne cere NATO detasamente de informatii si trupe, unde a intarcat Mutu iapa si nu suntem in stare sa gestionam situatia la noi in batatura ! Poate cand vor reveni in tara batalioanele din Afganistan se vor trezi militarii ca le trebuieste pasaport sa treaca prin Harghita si Covasna !!

urbos 12-06-2011 - 19:38

SRI e la ordinele tradatorului Basescu.

Pribeagul 12-06-2011 - 22:24

Fat Frumos si Ileana Cosinzaeana au lasat mostenire aceasta tara urmasilor lor, romanii. La un moment dat pe aici au venit ungurii, care si-au adus si niste aparatori, secuii. Pe urma ungurii au plecat, lasind in urma niste resturi si pe aparatorii lor, secuii. Mai secuilor ungurizati, nu aveti pe cine mai apara pe aici, luati-va resturile unguresti, plecati in Ungaria, unde n-aveti nevoie de autonomie, unde va puteti simti ca acasa.

Voi nu vedeti cum procedeaza oamenii civilizati, de pilda evreii. Cu mari sacrificii pentru ei si altii si-au facut un stat si s-au dus acolo pentru a nu mai deranja pe altii si sa nu fie deranjati de altii. Si voi, daca va simtiti atit de aproape de unguri si atit de nemultumiti de vecinatate romanilor, de ce sa nu plecati in Ungaria, stat care exista si care deci nu necesita o infiintare.

Toti strainii de buna credinta care trec pe la noi vad ca in Romania minoritatile traiesc ca-n sinul lui Avram. Voi de ce tot vreti sa va bateti cuie-n talpi?

YAAKOV 13-06-2011 - 07:47

Li s-a urat cu binele si vor sa o ia pe coaja. Fac ca sarpele cand i se uraste cu viata si iese in drum. Astia sunt niste derbedei plecati in excursie de o zi la Londra. De ce nu au curajul sa faca manifestatie la Bucuresti ?

Pribeagul 13-06-2011 - 15:27

Este jenant sa-i tot dai inainte cu Tinutu’ Secuiesc cind la recesamintul din 2002 au fost recenzati in acest tinut 285 secui.

Este jenant sa-i tot dai inainte cu drepturile minoritatilor cind ai mincat… secui pe piine.

Unde sunt secuii, ipocritilor?

CZC 13-06-2011 - 16:18

Desi l-am mai postat odata, revin pentru a reaminti ce mari falsificatori de istorie sunt acesti venetici sositi fundurile stepei asiatice. De fapt cati ori mai fi dintre aceia daca se are in vedere ca n-au fost mai mult de 30 de mii, iar in batalia de la Lechfeld, de la 6 august 865, din 50 de mii de luptatori sub steag unguresc au scapat numai 5000. “Un studiu de foarte mare amploare – dar foarte puțin cunoscut atunci ca şi azi – desfăşurat în urmă cu mai bine de 70 de ani. Peste 18.000 de mii probe de sânge recoltate din Transilvania. Mai precis, din fostele judeţe Ciuc, Odorhei, Trei Scaune şi Mureş. Grupul ţintă: români, secui, maghiari, germani, dar şi alte etnii.”Această măsurare biologică şi matematică, avea să concluzioneze câțiva ani mai târziu dr. Râmneanţu, după închierea cercetării şi a studiului atent al probelor de sânge prelevate în Ardeal, este rezultanta unui număr de analize fără precedent de mare în întreaga literatură şi ne dovedeşte fără putinţă de contestare că originea etnică a locuitorilor numiţi azi secui, este identică cu a românilor.” Tot el mai spunea că ”…sângele este izvorul real, poate chiar unic care a rămas nemodificat de intemperiile vremurilor…” Pe baza cercetării probelor prelevate, profesorul Râmneanţu mai susținea că ”Saşii din Ardeal şi şvabii din Banat au aceeaşi structură sangvină ca fraţii lor din Germania…” sau că ”La români, media indicelui sangvin este între 2,20-2,00…Originea etnică a românilor din SE Transilvaniei este identică cu a românilor moţi, cu a românilor din Transilvania în general şi a românilor din Vechiul Regat.” Printre alte concluzii trase de profesorul Râmneanţu, una deosebit de interesantă se referă la secui. ”Secuii din judeţele Ciuc, Odorhei, Trei Scaune şi Mureş, afirma Râmneanţu, au acelaşi indice biologic, neexistând diferențe însemnate între indicii lor….Indicele lor este de 2,11, identic cu al românilor din SE Transilvaniei şi ceva mai scăzut decât al românilor în general…Uşoara influenţă uralo-altaică în compoziția sangvină a românilor secuizaţi, ne face dovada din punct de vedere demografic, că secuii au venit în număr foarte mic şi că în cele mai mlte localităţi au venit probabil numai bărbaţi care, de la primele generații, au fost absorbiţi în masa românilor care le-au dat sângele, în schimbul limbii maghiare…” http://www.nicolaebalint.wordpress.com. Secuii, cati mai sunt, ar trebui sa-si aminteasca modul in care au fost tratati de unguri care+i considerau “rasa inferioara”. Ei au fost tot timpul alaturi de Mihai Viteazul.

CZC 13-06-2011 - 16:22

Corectare. Batalia de la Lechfeld, la 10 august 955,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult