Acasa InternationalExterne Lordul Lamont de Lerwick decorat cu Ordinul National “Serviciul Credincios in grad de Comandor”

Lordul Lamont de Lerwick decorat cu Ordinul National “Serviciul Credincios in grad de Comandor”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ambasada Romaniei la Londra a organizat joi ceremonia de decernare a Ordinului National “Serviciul Credincios in grad de Comandor” conferit prin decret al presedintelui Romaniei, Lordului Lamont de Lerwick, acesta fiind inmanat de ambasadorul tarii noastre in Regatul Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Ion Jinga.

Potrivit unui comunicat al ambasadei, in cadrul discursului sustinut cu aceasta ocazie, Ion Jinga a subliniat faptul ca acordarea acestei decoratii reprezinta “o recunoastere a activitatii Lordului Lamont de incurajarare si dezvoltare a relatiilor dintre Marea Britanie si Romania – tara pe care a vizitat-o de peste 50 de ori – si pentru promovarea imaginii Romaniei in Regatul Unit”.

Lordul Lamont a multumit presedintelui Romaniei si s-a declarat onorat si incantat de distinctia oferita. Adresandu-se celor prezenti, Lordul Lamont a aratat ca, pe parcursul anilor, a asistat la un miracol: tranzitia Romaniei de la o societate inchisa cu o economie centralizata, la o societate libera cu o economie europeana bazata pe initiativa tinerilor intreprinzatori. “In tot acest timp am invatat sa admir imensul curaj al romanilor si perseverenta lor. Stiu ca ajustarea la un nou tip de viata a fost dureroasa pentru multi dintre ei si de aceea consider ca realizarile acestui popor reprezinta un remarcabil si uimitor pas inainte”, a mai adaugat acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS