Acasa InternationalExterne UPDATE – Luare de ostatici în nordul Franţei

UPDATE – Luare de ostatici în nordul Franţei

scris de A.B.
13 afisari

UPDATE – Cei trei ostatici, reținuți de la ora 18.00 GMT de indivizi înarmați veniți să le jefuiască locuința din Roubaix (nordul Franței), au fost eliberați, iar unul dintre infractori a fost ucis în cursul intervenției forțelor de ordine, au informat marți seară autoritățile locale, potrivit AFP.

În jurul orei 21.30 GMT, poliția a anunțat încheierea operațiunii și arestarea mai multor agresori. La rândul său, procurorul a informat că unul dintre infractori și-a pierdut viața în cursul operațiunilor.

Surse din cadrul poliției și primăriei anunțaseră mai devreme că doi sau trei indivizi „puternic înarmați” s-au ascuns într-o casă unde se aflau mai multe persoane pe care au încercat să le jefuiască.

Schimburi de focuri au avut loc la sosirea polițiștilor din brigada de luptă împotriva criminalității, alertați de această tentativă de furt. Autorii spargerii au luat ostatici persoanele aflate în casă, printre care un șef de filială bancară.

Un larg perimetru de securitate a fost stabilit în jurul casei, aflată într-un cartier select din Roubaix, oraș din apropiere de granița cu Belgia.

Luarea de ostatici din nordul Franţei este rezultatul unei tentative de spargere la o bancă sau la o staţie de carburanţi, fără a avea legături cu terorismul, anunţă surse citate de presa franceză. Surse din cadrul poliţiei, confirmând că este o tentativă de jaf, care nu are legătură cu atacurile teroriste de la Paris, anunţă Le Figaro.

luare ostatici franta„Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativă de jaf”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei locale. Un alt oficial a declarat că nicio persoană nu a fost rănită. Luarea de ostatici are loc în oraşul francez Roubaix, situat la frontiera cu Belgia.

„Autorii au încercat să efectueze o spargere, apoi au luat ostatici”, a comunicat Primăria locală. Conform unor surse, luarea de ostatici are loc la o bancă. Alte surse susţin că este vizată o staţie de alimentare cu carburanţi.

Focuri de armă automată s-au auzit în zonă, relatează La Voix du Nord. În clădire sunt doi sau trei atacatori. Un important dispozitiv de securitate a fost creat, iar forţele speciale ar fi lansat deja asaltul asupra clădirii.

Anterior, surse citate de Reuters, anunţau că , mai multe persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice într-o clădire din nordul Franţei, la frontiera cu Belgia. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, indivizi înarmaţi au luat mai mulţi ostatici într-o clădire din orăşelul francez Roubaix, situat la frontiera cu Belgia.

Focuri de armă automată s-au auzit în zonă, relatează La Voix du Nord, precizând că mai multe persoane ar fi fost rănite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult