Acasa InternationalExterne Lui Rumsfeld îi place Guantanamo

Lui Rumsfeld îi place Guantanamo

scris de M.A.
1 afisari

Fostul secretar american al Apărării în timpul preşedinţiei lui George W. Bush, Donald Rumsfeld, a apreciat marţi că Guantanamo este „una dintre cele mai bune închisori din lume” şi a criticat promisiunea preşedintelui Barack Obama de a o închide.

Guantanamo

Foto: topnews.in

Într-un interviu ce urma să fie difuzat marţi seară pe postul Fox, Rumsfeld, ale cărui memorii „Known and Unknown” au fost publicate recent în Statele Unite, susţine că închisoarea, deschisă în ianuarie 2002 pentru deţinuţii războiului contra terorismului iniţiat de preşedintele Bush, este „extrem de bine condusă”, transmite Mediafax.

„Ce mă nemulţumeşte în legătură cu Guantanamo (…), ceea ce este ciudat este că, dintr-un motiv pe care nu îl cunosc, administraţia nu a reuşit să convingă că era vorba despre o idee excelentă, că oamenii nu erau nici toturaţi, nici maltrataţi”, afirmă fostul secretar al Apărării, care a demisionat în 2006. „Militarii merită să fie recunoscuţi, ei au trecut în mod injust prin focul (criticilor)”, adaugă el, potrivit unei transcrieri a interviului, publicată de Fox.

În închisoarea de la Guantanamo se mai află în prezent 173 de deţinuţi, dintre care doar trei au fost condamnaţi în urma unui proces. Obama a promis să o închidă cel târziu la data de 22 ianuarie 2010, dar a fost împiedicat de Congres, care a interzis transferul tuturor deţinuţilor pe teritoriul american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult