Acasa InternationalExterne Lui Sarkozy i s-a pus pata pe tiganii proveniti din Romania

Lui Sarkozy i s-a pus pata pe tiganii proveniti din Romania

scris de Ziua Veche
3 afisari

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut ministrului de Interne, Brice Hortefeux, sa accelereze punerea in aplicare a unui plan de actiune pentru rezolvarea problemei delincventilor romi originari din Europa de Est, in special din Romania, relateaza Le Figaro in editia electronica de vineri, citat de Mediafax.
 Seful statului francez a evocat aceasta problema marti, cu ocazia unei reuniuni de securitate interna, dar si miercuri, cand i-a cerut ministrului de Interne sa accelereze implementarea unui plan de actiune specifica. „Plasati sub autoritatea unor grupuri mafiote care ii obliga sa traiasca in conditii de viata mizere, numerosi cetateni provenind in cea mai mare parte din comunitatea roma sunt constransi sa cerseasca, sa fure si sa comita talharii in contul celor care dau ordinele, regrupati in Carpati”, noteaza Le Figaro.

Mai multe piste sunt explorate de autoritatile franceze pentru a face fata situatiei. Doua acorduri ar urma sa fie semnate intre Paris si Bucuresti pentru a mobiliza aproximativ 20 de politisti romani in Franta si a facilita intoarcerea in Romania a copiilor neinsotiti, deseori victime ale unei forme de sclavagism modern. In 2009, 40 la suta din romii care au comis delicte erau minori.

Planul de actiune al Guvernului prevede facilitarea expulzarii oricarei persoane implicate in tulburarea ordinii publice sau care nu este in masura sa isi justifice resursele timp de peste trei luni.

La initiativa ministrului de Interne, Brice Hortefeux, va fi creat un fisier cu amprente digitale care sa inregistreze toate persoanele ce beneficiaza de asistenta la intoarcerea in tara de origine, astfel incat persoanele care revin clandestin in Franta sa nu primeasca si a doua oara ajutor financiar. De asemenea, ministrul de Interne va adresa prefectilor, in zilele urmatoare, o circulara prin care sunt anuntati ca vor avea posibilitatea, din toamna, sa evacueze proprietatile ocupate ilicit, publice sau private.

0 comentariu

george 09-04-2010 - 08:25

daca ve-ti ajunge deputat in colegiul 19, care credeti ca este solutia cea mai buna pentru a cunoaste problemele cetatenilor din colegiu.

copilu 09-04-2010 - 08:36

V-am vazut in cvolegiul dumneavoastra luand strazile la pas si vorbind cu oamenii in timp ce cntracandidada dumneavoastra a inceput sa imparta pungi cu alimenetele umilintei. Asa veti rpoceda si dumneavoastra intr-un final?

Vlad Marica 09-04-2010 - 09:19

Partidul dvs. spune ca se preocupa de soarta pensionarilor. Dar ce a facut mai exact? Si, mai ales, dvs. ce ati facut in acest sens?

elena 09-04-2010 - 09:31

Sunt pensionara, cu o vechime de 37 de ani ca profesoara de matematica. intr-un raport recent privind analiza riscurilor sociale şi demografice se propune de catre actuala conducere a tarii noastre interzicerea prin lege a pregătirilor în particular (meditatiile). Cu o pensie de 630 lei/luna, meditatiile reprezinta singurul mod de a-mi suplimenta veniturile lunare penru a putea supravietui in aceste zile tulburi. care este punctul dumneavoastra de vedere privid asppectul de mai sus avand in vedere ca sunt un locuitor al colegiului unde dumneavoastra candidati.

artistu 09-04-2010 - 09:38

v-am vazut la o emisiune unde ati spus ca aveti o fundatie, ogn. nu am vazut insa nici o informatie in presa cu privire la activitatea acesteia, evenimente, actiuni, ajutoae pentru nevoiasi ceva sa vedem ca sunteti preocupata de viata celo multi. sau afirmatia a fost doar ca sa dea bine .

Sondero 09-04-2010 - 10:25

Tanti Lili, am citit ca dupa revolutie ai fost secretara particulara a generalului Stanculescu, e adevarat??. daca da, cat i-ai supt-o pentru a deveni doctor in stiinte militare?Cand te uiti dimineata in oglinda , nu te ingrozesti cata p–a a papat gurita aia a ta de la revolutie incoace?.Daca au fost Dolanescu si Irina in parlament, crezi ca era absolut necesar o noua parasuta dupa Udrea, Anastase, Olguta-Vasulescu ??
Asta este din pacate Romania, tara Lilianei-Minca, o curva spalacita care vrea sa faca legi dupa ce a facut sugi…..

Mache 09-04-2010 - 10:58

Bey astia a lu’ Ziua Veche, in ce hal ati ajuns!

Adica pentru ceva maruntis acolo sa-i faceti propaganda electorala scursorii Voiculescului! Ce anume poate un om cat de cat normal si decent sa afle de la jarteaua asta infecta? Ce anume ar avea un om normal si decent de discutat cu creatura asta penala, afara de „Piei de aici ciuma dreaqului!”?

Asteptam cu interes primele articole in sectiunea culturala ale lu’ Vanghele de la 5 si ale lu’ Piedone de la 4. Ca amandoi e baieti buni din partida pogresista si v-or milui macar cu un mic de 1 Mai…

Vai de capul vostru! Daca e sa muriti, macar incercati sa muriti cu demnitate…

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS