Acasa InternationalExterne Lukaşenko acuză o implicare străină în atentatul din Minsk

Lukaşenko acuză o implicare străină în atentatul din Minsk

scris de M.A.
1 afisari

Explozia de la metroul din Minsk care s-a soldat luni seară cu 12 morţi şi peste o sută de răniţi este un atentat, a declarat procurorul general adjunct al Belarusului, Andrei Şved, citat de Ria Novosti.

Atentat la metroul din Minsk

Atentat la metroul din Minsk

„Un atentat a fost comis astăzi (n.r. – luni), la ora 17.54, în staţia Oktiabrskaia„, a declarat Andrei Şved la finalul unei reuniuni cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko. Aleksandr Lukaşenko a spus luni seară că explozia de la metrou a avut drept scop subminarea păcii şi stabilităţii din ţară. „Nu exclud ca acest lucru să fie un dar din străinătate”, a mai spus Lukaşenko, dând asigurări că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi. În cadrul reuniunii de urgenţă cu miniştrii belaruşi, de la care televiziunea a transmis imagini, el a legat explozia de luni de explozia unei bombe la un concert rock în 2008, soldată cu rănirea a circa 50 de oameni. Ministrul sănătăţii, Vasili Jarko, a precizat că există 126 de răniţi, din care 22 sunt în stare gravă, potrivit Interfax.

Atentatul produs luni la metroul din Minsk şi soldat cu 12 morţi şi peste 100 de răniţi a fost provocat de explozia unui mecanism de 5 până la 7 kg echivalent TNT plasat pe peronul staţiei din centrul oraşului, a declarat marţi ministrul belarus de interne Anatoli Kuleşov, informează Agerpres. Mecanismul exploziv a fost ascuns sub o bancă de pe peron în dreptul celui de-al doilea vagon al unei rame de metrou în staţia Oktiabrskaia, aflată la circa o sută de metri de preşedinţia belarusă, a precizat ministrul de interne. Explozia bombei care conţinea bile de metal a lăsat un crater de circa 80 de centimetri diametru în peron, a precizat oficialul belarus. Circa 300 de persoane se aflau lângă acest loc în timpul exploziei produse luni în jurul orei locale 18,00. Un tren care sosea în acelaşi moment la celălalt peron a primit instrucţiuni să-şi continue drumul fără să oprească în staţie, a adăugat Anatoli Kuleşov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult