Acasa InternationalExterne Lukașenko: „Azi e Ucraina, mâine poate fi România. SUA își pot elimina rivalii dintr-o lovitură“

Lukașenko: „Azi e Ucraina, mâine poate fi România. SUA își pot elimina rivalii dintr-o lovitură“

scris de Misu Andrei
84 Afisari

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că Washingtonul a jucat un anumit rol în toate conflictele politice majore din lume, notează  agenția de presă de stat din Rusia, TASS.

(foto: cronacheinternazionali.com)

„Washingtonul este implicat în toate conflictele politice importante, dar, în același timp, pare să ignore controversele interne care deja sunt pe cale să devină un impas civil”, a declarat Lukașenko într-un discurs delirant în timpul manifestațiilor de sâmbătă de Ziua Unității.

„America este singura țară care profită de ceea ce se întâmplă aici: îi poate arăta Europei care este locul ei și poate elimina rivalii dintr-o lovitură. Astăzi este Ucraina, mâine poate fi Moldova, sau statele baltice, sau Polonia, sau România”, a spus el.

Potrivit președintelui belarus, lumea „a înnebunit și este pe cale să se dezintegreze”.

„Cum se va sfârși asta? Este pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece când omenirea se află în pragul unui conflict nuclear. În toată această nebunie, va trebui să ne dovedim încă o dată maturitatea ca națiune, disponibilitatea noastră de a răspunde ca un singur organism la provocările geopolitice ale secolului XXI”, a declarat Lukașenko. „Astăzi, suntem pregătiți să ne protejăm granițele naționale autentice, să ne menținem poziția.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult