Acasa InternationalExterne Lukasenko priveste cu invidie la Ucraina: Rusia ne plateste zero ruble pentru bazele militare

Lukasenko priveste cu invidie la Ucraina: Rusia ne plateste zero ruble pentru bazele militare

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele din Belarus, Alexandr Lukasenko, ii invidiaza pe ucraineni, dupa ce s-au inteles cu rusii in privinta flotei din Crimeea. El si-a dat seama ca Belarus nu primeste nimic in schimbul celor doua baze militare ruse de pe teritoriul sau. “Cred ca seful Fortelor Armate ale Rusiei a uitat ca pe teritoriul Belarusiei se afla doua baze militare active. Si pot sa va amintesc, ca, in comparatie cu Sevastopolul, Rusia ne plateste 0 ruble si 0 kopeici pentru inchirierea acestor baze”, a declarat presedintele belarus Lukasenko. 

Din acest motiv, el s-a aratat nemultumit de acordul dintre Rusia si Ucraina, prin care rusii isi garantau ramanerea flotei ruse la Sevastopol si dupa 2017, prin reducerea pretului la gaze pentru ucraineni, relateaza Svobodnaya Pressa. “Nu ma intereseaza detaliile acordului. E treaba lor. Vreau sa-i felicit pe colegii din Ucraina cu ocazia acestei victorii: ei au primit cateva miliarde de dolari prin semnarea acestui acord. Dar eu vorbesc despre altceva acum”, a precizat Lukasenko.

 

Daca presedintele rus a uitat, e timpul sa-i reamintim”

In ceea ce priveste declaratia lui Dmitri Medvedev legat de faptul ca trebuie sa mergem unii in intampinarea celorlalti, cred ca Medvedev s-a referit la Belarus. Pentru ca numai Belarus a mers intotdeauna in intampinarea aspiratiilor ruse… ” a adaugat presedintele Lukasenko. In opinia lui, cele doua baze militare ruse sunt foarte importante. Baza din regiunea Baranovici are scopul de a preveni atacurile cu rachete. “Este o baza noua, foarte importanta, pe care am construit-o cu Boris Eltin. A doua baza, de la Vileika, asigura legatura cu flota Federatiei Ruse in Atlantic. Daca presedintele rus a uitat acestea – de baza Baranovici si de Vileika- e timpul sa-i reamintim. Aceasta este situatia si acestea sunt intentiile noastre”, sustine Alexandr Lukasenko.

Bakiev nu este prietenul meu. Am primit un om cu care sunt in relatii bune

Presedintele belarus a vorbit si despre protectia pe care i-o ofera fostului presedinte kargaz Bakiev. “Probabil Medvedev s-a suparat ca Bakiev a venit in Belarus si nu in Rusia. Dar cred ca Kurmanbek Bakiev a avut motivele lui bine intemeiate pentru aceasta”, a declarat Lukasenko. Legat de reprosurile care i se aduc, presedintele belarus a replicat: “Ce reprosuri pot sa existe? Am primit un om cu care sunt in relatii bune. El nu este prietenul meu, asa cum ii sunt presedintii care l-au ‘abandonat’. Bakiev nu a facut atatea pentru Belarus, cate a facut pentru Rusia”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS