Acasa InternationalExterne Lukașenko și-a trimis trupe în regiunile de frontieră ucrainene

Lukașenko și-a trimis trupe în regiunile de frontieră ucrainene

scris de Misu Andrei
32 afisari

Unități din forțele armate ale Belarusului au fost identificate în regiunile de frontieră ucrainene Volyn și Polissya, a anunțat Armata Ucrainei luni dimineață, în ultima sa actualizare, potrivit The Guardian.

(foto: cronacheinternazionali.com)

„Amenințarea lansării de atacuri cu rachete ale forțelor ruse de pe teritoriul republicii Belarus asupra infrastructurii militare și civile ucrainene rămâne”, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ucrainene.

Într-o postare pe Facebook, Armata Ucrainei spune că forțele ucrainene au respins 10 atacuri rusești în regiunile Donețk și Lugansk, distrugând echipamente, inclusiv două tancuri, 17 sisteme de artilerie și 38 de vehicule blindate de luptă.

NATO a avertizat în repetate rânduri că Belarusul s-ar putea alătura Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.

Alexandr Lukașenko a negat constant că forțele sale armate asistă trupele rusești care au invadat Ucraina, în pofida faptului că a permis armatei ruse să atace de pe teritoriul său.

Rusia s-a folosit de teritoriul fostei republici sovietice Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, pentru a-și lansa invazia Ucrainei pe 24 februarie și, ulterior, pentru a se retrage aici atunci când a abandonat regiunile nordice Kiev şi Cernigău. Minskul recunoaște acest lucru, dar neagă orice implicare directă în conflict.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult