Acasa InternationalExterne UPDATE – Macara prăbușit peste Moscheea Sfântă de la Mecca; Peste 100 de morți

UPDATE – Macara prăbușit peste Moscheea Sfântă de la Mecca; Peste 100 de morți

scris de B.C.R
3 afisari

UPDATE – Cel puțin 107 persoane și-au pierdut viața, vineri, după prăbușirea unei macarale peste Marea Moscheea din Mecca (în vestul Arabiei Saudite), în timpul unei furtuni, cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman, Haj, potrivit unui nou bilanț oficial, citat sâmbătă de DPA.

Cel puțin 65 de persoane au fost ucise și 80 rănite după ce o macara de mari dimensiuni s-a prăbușit vineri peste Moscheea Sfântă de la Mecca, transmit agențiile internaționale de presă.

moschee meca macaraÎnregistrările video și fotografiile postate pe rețelele de socializare arată numeroase victime pline de sânge pe podeaua din incinta moscheii.

Moscheea de la Mecca este considerată cel mai sfânt loc al islamului și locul unde se desfășoară pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie să participe măcar o dată în viață.

Conform relatărilor de la fața locului, în momentul incidentului orașul Mecca era afectat de o furtună, iar moscheea era plină de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihnă și rugăciune.

Respectiva macara era folosită la lucrările de restaurare și extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va începe pelerinajul anual, autoritățile saudite dorind să extindă capacitatea moscheii la circa 400.000 de metri pătrați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult