Acasa InternationalExterne Macedonia şi-ar putea schimba numele

Macedonia şi-ar putea schimba numele

scris de M.A.
5 afisari

Guvernul macedonean a venit cu o propunere menită să pună capăt disputei cu Grecia pe tema numelui ţării.


Macedonia

foto: migrationheritage.nsw.gov.au


Ministrul afacerilor externe Antonio Miloşoski i-a trimis o scrisoare secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, prin care îl informează că este de acord ca noul nume al ţării să fie Republica Macedonia (Skopje), informează duminică postul privat de televiziune A1, preluat de Agerpres. Această variantă pentru noul nume a fost discutată încă în timpul summitului NATO din 2008, dar atunci Atena nu a fost de acord. Dacă Grecia ar accepta de această dată noul nume, Skopje va organiza un referendum în cadrul căruia acesta ar trebui aprobat, a precizat Miloşoski.

Încă de la începutul anilor ’90, între Atena şi Skopje există o dispută legată de numele fostei republici iugoslave. Grecia este împotriva folosirii denumirii Macedonia, care coincide cu numele unei provincii a sa. Tensiunile dintre cele două state balcanice au crescut în 2008, când Grecia n-a permis ca vecina sa să adere la NATO. Găsirea unei soluţii acceptabile pentru numele Macedoniei face parte şi din condiţiile pentru integrarea europeană a ţării.

1 comentariu

Didos 01-03-2011 - 07:35

Si noi romanii avem o regiune istorica al carei nume este purtat si de un stat european. Si ce-i cu asta ?! Trebuie sa ne imflamam si sa facem nazuri ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult