Acasa InternationalExterne Madrid: Ce trebuie să facă de la 1 ianuarie românii care muncesc în Spania

Madrid: Ce trebuie să facă de la 1 ianuarie românii care muncesc în Spania

scris de C.S.
5 afisari

Ambasada României la Madrid a alcătuit un scurt ghid dedicat românilor care lucrează sau doresc să își găsească o slujbă în Spania, după liberalizarea pieței muncii, la 1 ianuarie 2014.

Ambasada României la Madrid a alcătuit un ghid pentru românii care muncesc sau doresc să muncească în Spania.

Prima informație utilă se referă la eliminarea necesității de modificare a certificatelor de rezidență: „Menţiunea referitoare la negarea dreptului de muncă, înscrisă în certificatele de rezidenţă, nu va mai produce efecte juridice începând cu 1 ianuarie 2014 şi, în consecinţă, nu influenţează dreptul de acces pe piaţa muncii (angajare)”, se arată în comunicatul remis de misiunea diplomatică.

De asemenea, pentru obţinerea unui certificat de rezidenţă nou, cei angajaţi cu contract de muncă vor prezenta documentul de înregistrare în regimul corespunzător de securitate socială sau contractul de muncă înscris la Serviciul Public de Ocupare (SEPE/INEM). Românii care desfăşoară activităţi lucrative pe cont propriu (autónomos) vor prezenta documentul de înregistrare în regimul corespunzător de securitate socială sau documentul de justificare a stabilirii sediului social prin înscrierea la Registrul Comerţului.

Cetăţenii români care în momentul solicitării preschimbării certificatului nu desfăşoară activităţi legale generatoare de venit trebuie să aducă dovezi clare (conturi bancare, cecuri, proprietăţi, cărţi de credit) că dispun de mijloace de întreţinere suficiente pentru sine şi persoanele aflate în întreţinere. În plus, ei trebuie să aibă şi asigurare medicală. Aceasta nu poate fi înlocuită de cardul european de sănătate.

În ceea ce priveşte înscrierea contractului de muncă la Securitatea Socială, aceasta se poate face şi pe baza documentului naţional de identitate (românesc). În acest caz există obligaţia ca, în maximum 3 luni de la angajare, cetăţeanul să prezinte certificatul de rezidenţă, care se poate obţine, în virtutea existenţei unui contract de muncă.

Referitor la membrii de familie ai cetăţeanului care are sau solicită stabilirea reşedinţei în Spania, aceştia trebuie să demonstreze că însoţesc cetăţeanul rezident sau reîntregesc familia. Dacă este căsătorit cu cetăţeanul rezident, trebuie să prezinte certificatul de căsătorie, iar dacă este părinte al acestuia va prezenta certificatul de naştere. În acest din urmă caz, părintele trebuie să prezinte garanţii că dispune de mijloace proprii de întreţinere. În situaţia în care fiul sau fiica, soţul sau soţia cetăţeanului rezident au peste 21 de ani, trebuie să justifice faptul că dispun de mijloace proprii de întreţinere sau să prezinte un certificat de handicap, care să ateste că se află în întreţinerea părinţilor.

Restricţiile de pe piața muncii vor fi ridicate în toate statele membre UE de la 1 ianuarie 2014, în pofida unor politicieni care au susţinut că această măsură va provoca un val de migraţie a românilor şi bulgarilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult