Acasa InternationalExterne MAE avertizează: Grevă generală în Grecia pe 11 mai

MAE avertizează: Grevă generală în Grecia pe 11 mai

scris de M.A.
1 afisari

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Elenă că în data de 11 mai va avea loc o grevă generală de 24 de ore.

Greva in Grecia

Mişcarea de protest va fi organizată de Sindicatul General al Angajaţilor din Sectorul Privat şi de Sindicatul Angajaţilor din Sectorul Public şi va afecta transportul public, aerian, naval şi feroviar, precizează MAE într-un comunicat. În această perioadă, pentru a evita situaţiile neplăcute care pot interveni pe parcursul călătoriei pe teritoriul Greciei, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze, în prealabil, compania de unde şi-au procurat biletul de transport, pentru a verifica dacă orarul de drum a suferit modificări în urma declanşării acestei acţiuni de protest. De asemenea, în data de 11 mai, în piaţa Sintagma din Atena este programată să aibă loc o amplă manifestaţie organizată de sindicatele elene. Federaţia Patronilor de Staţii de Benzină a anunţat declanşarea unei greve şi închiderea staţiilor de benzină în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a stabili un preţ maxim pentru benzină şi motorină. În acest sens, unele staţii de benzină din insulele Samos, Chefalonia şi Corfu au fost închise începând cu 5 mai, fapt care a condus la apariţia unor probleme privind aprovizionarea cu carburant, mai informează MAE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult