MAE avertizează: Holeră în Kurdistan. În ce stat? | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne MAE avertizează: Holeră în Kurdistan. În ce stat?

MAE avertizează: Holeră în Kurdistan. În ce stat?

scris de M.A.B.
8 afisari

MAE de la Bucureşti a făcut o gravă eroare joi, după ce a difuzat un avertisment de călătorie legat de o epidemie de holeră. A uitat să precizeze despre ce stat este vorba.

MAE avertizează: Holeră  în Kurdistan. În ce stat?

MAE avertizează: Holeră în Kurdistan. În ce stat?

Printre comunicatele de pe MAE.ro, ca “Informaţie de călătorie”, a fost publicat şi “Focar de holeră semnalat în SulaimaniyahRegiunea Kurdistan”. “Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, la sfârşitul lunii septembrie 2012, în Regiunea Kurdistan – guvernoratul Sulaimaniyah, s-a semnalat un focar de holeră. La data de 9 octombrie 2012, Ministerul Sănătăţii din cadrul Guvernului Regional al Regiunii Kurdistan a confirmat existenţa unui număr de 192 de persoane infestate. Cetăţenii români sunt sfătuiţi ca, în limita posibilităţilor, să evite călătoriile în această regiune”.

În primul rând, informaţia este mai mult decât neclară, având în vedere că zona locuită de kurzi (Kurdistan) se află pe teritoriile Turciei, Siriei, Irakului, Iranului şi Armeniei. Mai mult decât atât, problema kurzilor şi a unui stat kurd este extrem de sensibilă. Iar România (prin tratatele internaţionale, bilateral-regionale şi parteneriatul strategic cu Turcia) nu recunoaşte existenţa unui stat naţional kurd, indiferent de cât de dreaptă sau nedreaptă este această situaţie.

În orice caz, “Focar de holeră semnalat în SulaimaniyahRegiunea Kurdistan”, se referă la Irak, chiar dacă MAE a omis să o precizeze.

“Focar de holeră semnalat în Sulaimaniyah - Regiunea Kurdistan”.

“Focar de holeră semnalat în Sulaimaniyah - Regiunea Kurdistan”.

2 comentarii

Andrei 11-10-2012 - 22:34

la cati prosti sunt in MAE, adica nepoti nepoate fini nasi si mama ei de cloaca..ce va mira???

andra 12-10-2012 - 05:03

Inteleg ca pentru Siria, Iranul, Irakul, Iranul, Turcia, alaturi de Statele Unite si Rusia problema kurda reprezinta o prioritate politico-diplomatica (negocieri in format 5+2).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult