Acasa InternationalExterne MAE de la Budapesta: Arboraţi steagul secuiesc in sprijinul autonomiei

MAE de la Budapesta: Arboraţi steagul secuiesc in sprijinul autonomiei

scris de M.A.
794 Afisari

Consiliile locale ungare sunt îndemnate de secretarul de stat din MAE de la Budapesta să arboreze “steagul secuiesc”, în sprijinul autonomiei, iar România este acuzată că a pornit un război.

MAE de la Budapesta: Arboraţi steagul secuiesc pentru sprijinul autonomiei

MAE de la Budapesta: Arboraţi steagul secuiesc pentru sprijinul autonomiei (foto: MTI)

“Este un război al steagurilor”, a afirmat Zsolt Nemeth, în timpul unei ceremonii desfăşurate într-un district din sudul Budapestei, unde primarul a arborat deja un steag secuiesc în semn de solidaritate. De asemenea, secretarul de stat din ministerul de Externe al Ungariei a afirmat că guvernul de la Budapesta aşteaptă cu fermitate ca România să oprească “agresiunea asupra simbolurilor”, transmite Politics.hu, care citează MTI, agenţia oficială de presă maghiară.

MTI precizează că “ţinutul secuiesc, regiune locuită de maghiari” se află în plină controversă legată de arborarea “steagului naţional”, după ce “reprezentanţii guvernului (n. red. – de la Bucureşti) în Covasna şi Harghita au interzis arborarea steagului secuiesc pe clădirile oficiale”.

47 comentarii

Tom Cc 05-02-2013 - 18:39

dobitocii !!

Europeanuul 05-02-2013 - 18:50

Liderii PPE /CE umbla cu jumatati de masura (de ce nu il sanctioneaza pe acest Viktor Orban?)

http://www.dw.de/alunecarea-ungariei-%C3%AEn-extremism-de-dreapta/a-16569723

Andrei 06-02-2013 - 11:39

Oare de ce,intrebati-va ?

Scuzati-ma ca indraznesc sa va sugerez asa ceva dvs fiinf somitati in materie ..

briel 05-02-2013 - 19:08

Hungarian Jews flee to Austria – articol de azi
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4341151,00.html

Astia au cu toata lumea … paprika de anul trecut a iesit foarte iute.

Antibasistul 05-02-2013 - 20:02

Ungurii zic ca Israel e un nazi state, stat nazist?! Eheee, asta ma pune pe ginduri, pe voi nu!?

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 20:14

…CIUFUYhotzulache akushica in pielea carui personaj ilustru de pe bloghuletz te mater -i- allienzezi !
Kadi she MASKA !,,,Count DOWN!

ValVerde 05-02-2013 - 22:12

Oh…da…am cazut rau de tot pe ginduri…..da’ rau !

teo 05-02-2013 - 19:20

Deci, este clar cine lupta pentru secuii din Romania ! Astia de aici sunt papusile,iar atele sunt la Budapesta !

Europeanuul 05-02-2013 - 20:45

Da, sforile sint trase de colegul PPE Viktor Orban care declarase nu de mult revigorarea statelor nationale si dezintegrarea UE (actiuniunile Budapestei acum sint menite sa impinga si Romania in aceasta directie). Barroso, Viviane & Co fac compromise in favoarea numarului de scaune albastre.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Parlamentul_European

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 19:35

DOCUMENT 1989: Declaratia de la Budapesta – Autonomie pentru TRANSILVANIA
Posted on 21/12/2008 by muaddib

Astazi, 16 iunie 1989, odata cu celebrarea funeraliilor victimelor represiunii revolutiei maghiare din 1956, eveniment de o deosebita importanta pentru toate popoarele Europei, si in special pentru cele care mai traiesc inca sub dictaturi comuniste, a avut loc o intalnire intre membri ai Forumului Democratic Maghiar si romani, semnatari ai urmatoarei

Noi, romani si unguri,

Consideram ca libertatea si propasirea celor doua popoare pot fi realizate si garantate numai intr-un cadru politic pluralist de respectare integrala a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. O actiune comuna a fortelor democratice maghiare si romane se impune pentru atingerea acestui scop. Regimurile comuniste si in special politica dusa de dictatura ceausista a creat o situatie de criza acuta care impiedica comunicarea dintre romani si maghiari. Dialogul inceput astazi intre noi doreste sa invinga aceste piedici si sa stabileasca bazele unor relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic.

Data fiind configuratia hartii etnice, solutionarea conflictelor nu poate veni in nici un caz din revizuirea frontierelor, ci din schimbarea rolului lor in sensul liberei circulatii a persoanelor, a informatiei si a ideilor, in conformitate cu acordurile de la Helsinki. Situam deci imbunatatirea relatiilor romano-maghiare in perspectiva procesului de restructurare democratica general-europeana, care singur va fi in stare sa rezolve problemele acumulate de-a lungul istoriei intre popoarele continentului intr-un mod care sa satisfaca interesele legitime ale fiecaruia in parte.

Transilvania a fost si este un spatiu de complementaritate si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata.

Dreptul la o reprezentare politica autonoma si la autonomie culturala a fiecarei natiuni trebuie garantat. Realizarea sa implica, printre altele, asigurarea unei scolaritati de toate gradele in limba maghiara, inclusiv reinfiintarea universitatii maghiare din Cluj.

Principiile enuntate mai sus vor sta la baza tuturor actiunilor comune pe care semnatarii inteleg sa le duca in viitor. Apelam la organizatiile democratice precum si la acele persoane care impartasesc aceste principii sa se alature acestei actiuni.

Budapesta, 16 iunie 1989

Antal G. Laszlo, Antall Jozsef, Balogh Julia, Biro Gaspar, Csoori Sandor, Fur Lajos, Illzes Maria, Jeszensky Geza, Keszthelyi Gyula, Kodolanyi Gyula, Molnar Gusztav, Stelian Balanescu, din partea Cercului Roman din RFG, Mihnea Berindei, vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei “Lupta”, Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului National Liberal.

Ulterior si alte persoane si organizatii s-au alaturat acestei declaratii: Rockenbauer Zoltan si Vagvolgyi Andras, din partea Federatiei Tineretului Democrat (FIDESZ), Partidul Liber Democrat, Asociatia Maghiarilor din Transilvania, prin presedintele Kiss Bela si secretarul Spaller Arpad, intregul colectiv redactional al revistei “2 000″, Bojtar Endre, seful sectiei pentru Europa rasariteana a Institutului de Istorie Literara, prof. Bela Kallman, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu, Ileana Vrancea.

Declaratia a mai fost semnata, ulterior, si de: George Barbul, Doru Braia, Dina Bratianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea.

La o luna dupa difuzare, intr-o “Marti, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la resedinta sa de langa Geneva o delegatie din grupul romanilor care au redactat la Budapesta o declaratie comuna impreuna cu Forumul Democratic Maghiar. Aceasta delegatie compusa din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu si Dinu Zamfirescu a inmanat Majestatii sale textul declaratiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat intrutotul continutul declaratiei care exprima convingerile sale privind relatiile dintre popoarele roman si maghiar (…)”
This entry was posted in Anti-romanism by muaddib. Bookmark the permalink.,,,,URMEAZA

jery 05-02-2013 - 19:37

sintem slabi tare de ce mama dracu nu aplicam legea si bagam citeva zeci de infierbintati unguri in pirnaie ia sa faca un roman asa ceva in ungaria ce sar intimpla?io ma simt strain la mine in tara toti au drepturi da drepturile mele undes?

Antibasistul 05-02-2013 - 20:08

Sare scirba de Barosso ca-i calcam in piciore pe bozgori, asa cum a sarit in favoarea dictatorului Basescu, azi vara!

ValVerde 05-02-2013 - 22:11

Ia-i de pe mine ca-i omor 🙂

Gisela 05-02-2013 - 19:39

Ungurii si Ungaria au fost la fel de rasisti si criminali ca Germania,Romania
poate deveni o tinta de conflict cu rasistii unguri,deasemeni evreii care trebue s-o paraseasca cat mai repede.Cu astfel de berbeci se va duce Europa de rapa…..

urbos 05-02-2013 - 20:17

Ji danii trebuie sa paraseasca planeta.

digital 05-02-2013 - 20:26

în primul rând,România!

Gisela 05-02-2013 - 22:43

Evreii sunt un popor aparte,destepti,au dat si dau lumii genii…
Dta ce esti,si ce ai dat lumii….nu vedeti ca faceti neamul nostru de ras??????

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 22:46

RASPUNS SIMPLU : kkt!

Antibasistul 05-02-2013 - 23:15

Deci matale esti romanca nu evreica?

Antibasistul 05-02-2013 - 23:21

Da evreii-s un popor aparte au cei mai mari hoti din lume si din Istorie, geniile lor nu-s genii, au primit premii Nobel la ordinul evreilor care dicteaza, la premiul Nobel.

Erwin.de 06-02-2013 - 09:21

Antibasistul-cretinul Hu Hu …nu observi ca aceasta doamna Gisela nu da nici macar un scuipat pe tine.Tu ce mata in cur esti,din ce neam
te tragi nu tot din tigani bashiti inculti.Ce mari realizari aveti voi romanii???Nemtii si Evreii improspateaza lumea cu siiinta si inovatii,idiotule!

Antibasistul 06-02-2013 - 10:44

Da nemtii improspateaza lumea cu stiinta si inovatii, NU SI EVREII, evreii improspateaza lumea cu cele mai mari jafuri si hotii din banii si bogatiile popoarelor.

PS. Am observat ca evreica Gisela da tot scuipatul ei pe tine., te umple cu scuipat, si eu te umplu cu tot scuipatul meu evreule Erwin de. care ai furat acest nick de la un forumist.

Andrei 06-02-2013 - 11:44

Sunt rasisti de-ai lu atila …deghizati ,nu v-ati dat seama .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-02-2013 - 12:13

@ CIU Fu antiq PRibleg:
Avetzi totusi o VALENTza in Konsolare
Daca pentru Hotzie, Kurwasareala si INCAPACITATE , swe vor acorda PREMIIly
Voi RromanASHI luati totzi LAURII !
(CEI drept ,ai reusit sa inseli pe multzi
P. ana aCushica Rumanne !)Da IO te gabjii !

Gisela 05-02-2013 - 21:59

Domnule,inca nu mi-am putut inchipui un cretin mai mare ca dta.regret ca a trebuit sa spun asta.Ce legatura a avut in acest caz ungurii vis=avi de evrei,evreii ti-au ruinat vreodata tara,au nazuinte teritoriale asupra Romaniei,vorbiti doar sa va declansati o ura absurda ,rasista-animalica nu de oameni normali??!!
Cine va plateste nerodule?

ValVerde 05-02-2013 - 22:09

„Domnule,inca nu mi-am putut inchipui un cretin mai mare ca dta.regret ca a trebuit sa spun asta”

===

Nu spui nimic nou si nu ai de ce sa regreti.
Nu-l plateste nimeni. E idiot pe gratis.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 22:42

Dar vor lua cu ei pe CRIN legat pe hublou
La exterior ca-i toxic in spatii inchise
Iar pe ioncoja l-a oferit deja TRIBUNUL
Ca-i gelos pe Mitzura SEXX arghezi
Iar roncea nu ar mai avea sens fara
Tacke ,Ian Dinu si Catdirii !
PSS . aka-kat vierme Curbos, eu te transez
in borkane sa vada GALACTICI viermi din RRomanika !

Andrei 06-02-2013 - 11:43

Cretinete iar scapasi…..elita liberala presupun ….in totata splendoarea ei..

Antonescu are pretentii la functia suprema in stat ,dar e incapabil sa-si verifice oamenii din subordine ,rasisti si fasciisti de teapa aluia de vrea sterlizarea …..

Fiind muzeograf …….

Tache 06-02-2013 - 12:55

Andrei, sterilizarea inseamna minimul de bun simt. Romanii nu-i mai pot duce in carca pe tiganii care ii paraziteaza. O parte din tigani sunt de o salbaticie rara si creeaza numai stricaciuni. Problema lor va fi rezolvata intr-un fel sau altul, pentru ca tendinta este sa devina majoritari in Romania.

Sterilizarea este metoda civilizata, umana, care este necesara, pentru a se evita ajungerea la genocid, precum in fosta Yugoslavie. In farmacii se gasesc pilule anticonceptionale, pe care tigancile nu le folosesc. Dupa 1989, romancele au facut 25 de milioane de avorturi. Deci unde este problema ?

ValVerde 06-02-2013 - 15:18

Problema e incapacitatea unora ca tine de a intelege ca sterilizarea impotriva dorintei recipientului, e barbara, contrazice grosolan principiile dreptului omului, nu e civilizata si nu e umana.

Tu cum te-ai simti daca majoritatea romanilor ar gindi ca mine si ar vota ca cei ca tine trebuie sa aiba o vasectomie, ca sa nu-si mai propagheze genele defectuoase si rasiste la urmatoarea generatie..eh ?
Nu ai tipa ca ti se incalca drepturile omului?

Tache 06-02-2013 - 15:32

De ce sunt eu rasist ? Daca as fi rasist, as cere ca TOATE tigancile sa fie sterilizate. Eu sunt eugenist, dupa modelul din SINGAPORE.

Singapore este un stat multietnic si multirasial. Asa a devenit si Romania. In asemenea state nu mai poate functiona ajutorul social, care poate funtiona doar in statele omogene. Germania a ajutat pe DDR-isti, pentru ca erau germani, dar nu i-a ajutat pe greci. Gerard Depardieu ar fi platit taxe mai mari, daca banii ar fi ajuns la francezii de souche, nu la arabi, cum se intampla in prezent. Cand a vazut ca Franta este multietnica si banii lui ajung la alt trib, a fugit in Rusia.

In Singapore sunt incurajati sa faca multi copii doar oamenii cu scoala, de buna calitate. Urmasii lor vor fi educati, vor plati taxe si vor contribui la bunastarea societatii. Cei din clasele inferioare sunt descurajati sa se reproduca. Sterilizarea nu este obligatorie, dar se fac presiuni in acest sens.

Tache 06-02-2013 - 15:40

Ceea ce a cerut Rareș Buglea a fost politica unui singur copil, ca in China, pentru tiganii saraci si salbatici. Nu a cerut sterilizare fortata.

Nationalistii din Timisoara s-au oferit sa plateasca 3 milioane de lei pentru orice tiganca care se sterilizeaza. Asta nu e sterilizare fortata.

De ce striga toti marxistii culturali ca asta este genocid ?

Tiganii creeaza enorm de multe probleme pentru romani si sunt foarte violenti. In fiecare zi romanii sunt batuti cumplit sau omorati de tigani.

ValVerde 06-02-2013 - 15:43

Vorbesti despre tendinte repudiate in Singapore de mai bine de 30 de ani.

Una e sa oferi initiative pentru a influenta decizia personala si cu totul altceva impunerea cu forta a masurii respective.

Chiar crezi ca e cazul sa-ti explic de ce cred ca esti rasist?
O confirmi la fiecare doua rinduri pe care le scrii.

ValVerde 06-02-2013 - 15:47

„Nationalistii din Timisoara s-au oferit sa plateasca 3 milioane de lei pentru orice tiganca care se sterilizeaza. Asta nu e sterilizare fortata.”

===

Cind directionezi o masura sau alta catre un grup etnic, sau o minoritate, sau un sex, sau o grupa de virsta, etc….se cheama rasism, discriminare etnica, discriminare pe baza de sex, virsta, etc etc.

Daca gruparea respectiva ar fi oferit compensatia TUTUROR femeilor, tiganci, romance unguroaice etc, nu as avea nimic de spus.

Tache 06-02-2013 - 16:03

Nu sunt rasist, spre exemplu ii respect si ii iubesc pe japonezi, desi sunt o rasa asa de diferita de a noastra. Ai vazut ce ochi mici au.

Dar oamenii nu au fost creati la fel. Este un truism ca, daca prin absurd, tiganii ar pleca toti in India si in locul lor ar veni 1 milion de germani, situatia Romaniei s-ar schimba radical in bine.

Dumnezeu nu ne-a facut pe toti la fel, trebuie sa existe un echilibru intre rase. In Germania s-a prabusit natalitatea si de aceea a intrat Europa in criza economica.

Tache 06-02-2013 - 16:08

Dumnezeu ne-a dat capacitatea de a discrimina. Trebuie sa discriminam intre bine si rau, intre frumos si urat, intre moral si imoral, intre inteligenta si prostie, intre harnicie si parazitism.

Dusmanii omenirii au inventat lupta impotriva discriminarii, din ura lor dementa impotriva omului alb.

ValVerde 06-02-2013 - 16:42

Tache, ai o idee foarte aproximativa despre ceea ce inseamna discriminare si rasism.

Nu e important pe cine iubesti tu sau pe cine urasti tu, personal.

Este de fapt dreptul tau sa fi rasist, daca asa simti tu.

Problema vine cind societatea impune legi sau masuri cu caracter rasist. Socoteala incepe cind cineva poate sa arate ca a fost vatamat (el sau drepturile lui) de legi cu caracter discriminatoriu.

Une e ca tu sau urbos sa-i injurati pe evrei pe aici, (e protejat de dreptul vostru la libera opinie, oricit de scandaloase opiniile alea) si cu totul alta e sa-i luati la bataie pe strada sau – si mai rau – Statul sa dea legi cu caracter antisemit.

Comentariile tale te definesc ca rasist.
Cei ca mine te combat. Asta se cheama dezbatere sau dialog cu viziuni diferite.

Cind cei ca tine devin majoritate, exista pericolul sa se treaca de la dezbatere la fapte concrete.

Romania e o democratie in scutece…”vestul” a trecut prin fazele astea acum multi ani.
Afilierea la EU ne asigura ca cei ca tine vor avea o frina deasupra propriilor guverne, daca acestea se dovedesc incompetente sau cu viziune scurta.

De aia cei ca tine injurati „vestu” iar cei ca mine se bucura ca ne-au acceptat.

Tache 06-02-2013 - 17:09

Valverde, tu nu ai viziuni diferite, desi este posibil sa ai viziuni, tu te pros tituezi.

Uite aici poveste unui fost paid internet shill.

++consciouslifenews.com/ paid-internet-shill-shadowy-groups-manipulate -internet-opinion-debate/ 1147073 /++

Tache 06-02-2013 - 17:12

Valverde, tu nu ai viziuni diferite, desi este posibil sa ai viziuni, tu te pro stituezi.

Cauta pe net ” I was a paid internet shill ”, ca sa vezi ca altii au mai multa constiinta decat tine.

Antibasistul 05-02-2013 - 20:28

Corect.
Ar fi mai bine daca evreii emigreaza in Israel, Viena e prea aproape de granita ungureasca, e la doar 30 km.

Antibasistul 05-02-2013 - 20:30

PS. Unguri-s NEBUNI RAU!

nimeni 05-02-2013 - 19:44

tinutul secuiesc este locuit de secui, in majoritate. secuii n-au fost niciodata si nu sunt maghiari. daca ei doresc sa fie maghiari, e optiunea lor . dar a face o enclava-secuiasca-maghiara inconjurata de romani- pentru ca de asta e vorba pe fond, e cea mai mare prostie din europa. se tot incerca o asemanare cu catalunya, tara bascilor, eventual scotia. oricine se uita pe harta , vede ca lucrurile stau complet diferit.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-02-2013 - 19:46

R O M A N I A a fost VANDUTA de asa zisa ELITA inteletuala inca din 1989! Fostul suveran a fost resuscitat de aceiasi MASONERIE OCCIDENTALA care l-a si instalat desii originea biologica a fost contestata!
Iar dupa 24 de ani in CORUL TRADARII a intrat si TRAIAN BASESCU prin relatiile cu FIDESZ -ul lui VIKTOR ORBAN !
Incapacitatea actualilor homunculi politici din BUCURESTI da apa la moara
IREDENTISMULUI MAGHIAR !

jan dinu 05-02-2013 - 20:41

IN Tzinutul Secuiesc …
Stau romanii shi vorbesc
Cu frica sa nu se afle
Ca maghiarii le vor moarte
NU mai stiu de viitor
Chiar acolo in tzara lor …
Multi de-acolo au plecat
La tziganii din regat …
Dar repede au aflat
Ca acestia i-au tradat
Prin guverne abia cirpite
Ca hotzii ramashi in frunte
Shi mereu ,mereu asha …
Cind tzara va disparea !….
JD-USA

Razvan 06-02-2013 - 09:09

Asta merita o tara care promoveaza oameni pe spaga si care isi pune la zid nationalistii. Ungurii sunt niste salbatici nenorociti veniti din fundul Asiei,sunt criminali si bolnavi psihic,dar problema noastra este aceea ca suntem condusi de hoti si prosti. Nu credeti ca ar trebui o riposta militara care sa-i arunce din Europa pe salbaticii astia? Credeti ca Baroso o sa vrea sa incaseze o arma nucleara in locul ungurilor? Sa-i stergem de pe harta,sa le bagam mopul in mormant!Traiasca Romania! Moarte statului terorist ungar! Mori Ungarie nenorocita!

Virgiliu Soare 06-02-2013 - 15:20

Din pacate secuii din cele doua judete din centrul Romaniei Harghita si Covasna se lasa manipulati de nevoia nationalistilor si iredentistilor maghiari aflati la putere acum in Republica Ungara de a-si consolida un cap de pod in eventualitatea esuarii politice a Comunitatii Europene. E o varianta posibila (desi putin probabila) in aceste circumstante. Secuii sunt un popor turanic care a adoptat limba maghiara in schimbul privilegiilor defunctului Unio Trium Nationum din Transilvania medievala. De ce se lasa acum manipulati de politicieni de talia lui Victor Orban, Zolt Nemeth etc. din Republica Ungara cand stiu cum sunt priviti si tratati de ungurii obisnuiti e un paradox intalnit mereu la nationalitatile care-si cauta inca identitatea. Problema e ca cei care raspandesc aceste idei in secuime actioneaza in primul rand asupra copiilor. In aceste doua judete nu doar profesorii de limba si literatura romana intampina dificultati cu rezistenta lingvistica a copiilor, dar si cei de limba franceza si engleza patesc acelasi lucru (desi in majoritate sunt de etnie secuiasca sau maghiara). Prin urmare e datoria Guvernului roman de a stavili pe cai diplomatice aceste tendinte straine spiritului european, devenite endemice in politica actuala budapestana. La fel, politicienii locali care s-au pus in slujba acestor idei trebuie trasi la raspundere conform Constitutiei Romaniei. Altmineri nu sufera doar cei manipulati, ci si Europa insasi in nevoia fireasca de unitate prin alteritate, perturbata de astfel de frane concertate in astfel de zone.

jan dinu 06-02-2013 - 16:12

– Dumnezeu – a creat – triburile rasiste – pentru a
justifica shi explica teoria – Maltusianista . Vine timpul cind „noul cod de legi „va
obliga locuitorii terestri sa se manince in stil – canibalic – pentru a nu pieri
din cauze naturale cind schimbarile radicale climaterice devin permanente.
Timpul acela deja face tic- tac – tic – tac …ici – colo …!
Traiasca rasele – biblice!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult