Acasa InternationalExterne MAE: Declaraţia liderului Jobbik este extrem de gravă

MAE: Declaraţia liderului Jobbik este extrem de gravă

scris de M.A.
6 afisari

Declaraţia liderului Jobbik, privind autonomia şi un posibil conflict între Ungaria şi România, este extrem de gravă, reacţionează MAE, într-un comunicat.

MAE: Declaraţia liderului Jobbik este extrem de gravă

MAE: Declaraţia liderului Jobbik este extrem de gravă

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013.

Astfel, pe tema autonomiei pe criteriu etnic, MAE reaminteşte faptul că aceasta nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996.

În ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă. Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general.

MAE dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României.

MAE reaminteşte că este nevoit să ia poziţie, în mod public, pentru a doua oară în decurs de o lună, faţă de declaraţiile unor oficiali ungari făcute în contextul unor şcoli sau tabere de vară organizate de teritoriul suveran al României care disonează cu „Parteneriatului strategic ungaro-român pentru Europa în secolul XXI”.

Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri.

Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sâmbătă guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc în localitatea Borzonţ din judeţul Harghita.

10 comentarii

Marius 11-08-2013 - 14:09

Germania ..TACE! De partea cui va fi in acest conflict:-a Europei ,-a Ungariei(mari) -a Romaniei (care are o slaba diplomatiesi ,disciplina politica si e ,,perforata la varf de tot felul de indivizi ,,ciudati”-vezi cazul Cernea-)?! Probabil ca va da vina pe alegerile interne si va face iarasi un joc murdar in interes proriu si in dauna supusei Romanaia.
Domnul Comandant Suprem ce spune despre aceasta declaratie?
-Care este pozitia Presedentiei Romaniei -care raspunde direct de politica externa a Romaniei.?-
Ce actiuni concrete face Romania pe plan extern pentru contracararea acestor fenomene (tot mai dese in ultimul timp)? Cumpara ,,cartuse „pentru Delfin(asa cum se spune priin presa)?!

digital 11-08-2013 - 14:18

Cum…….-Care este pozitia Presedentiei Romaniei -care raspunde direct de politica externa a Romaniei.?-

ce, nu știi?!mai și întrebi?!
stai că vine imediat în vizită la harkov și se pupă cu liderul jobbik!

zweistein 11-08-2013 - 14:22

Sigur, tembelii nationalisti ar vrea mai degraba razboi!
Fiarele dracului, de unde a prins matta sperma de legionar sa te faca?

digital 11-08-2013 - 19:20

păi, și atunci ce morții măttii te bagi tu?!
vezi-ți de jidoance mă kktule, că nu ești atent și devii din klăpăug o janghină cu chip de om!

zweistein 11-08-2013 - 19:29

MATTA, CARAMELE, DINTE! Degetzel ia aceste 3 cuvinte si le baga la cutiutza.

Afla ca la o analiza mai atenta, am gasit ca mai bine o sparg io pe matta la gingie, da sa fi atent ba, ca sunt statut!

La primele 10-15 mui o sa zica ca primeste caramele.

Sa nu-i faca rau la dintele ala care i-a mai ramas, ai grija!

Pribeagul 11-08-2013 - 19:06

Bunul simt le cere nemtilor sa stea cu capul in nisip inca vreo 500 de ani, poate asa umanitatea va uita ca in ultimul secol au fost piaza rea a Europei.

Normal ar fi ca MAE sa nu mai numere luarile de pozitie, sa multumeasca musafirilor pentru vizita, sa le spuna ca sunt obraznici, adica neam prost, si de aceea le sugereaza sa-si faca pe viitor aceste tabere in mijlocul Balatonului.

digital 11-08-2013 - 19:23

ce piază rea mă pribege că dacă le reușea reich-ul făceai plecă ciuni p-aicea, oricum te dai cu bmw-ul și cu wolks-vaginul dar te dai silfid!

salut 12-08-2013 - 03:31

Nu-i totul sa faci BMW-uri si VW-uri. Pribeagul are dreptate. Urmeaza nr 3 cat de curand. Pariu ca tot nemtii vor fi in fruntea listei?

Sith 12-08-2013 - 01:35

E clar ca o sa fie de partea Ungariei, asa a fost tot timpul, doar au facut parte din Imperiul Austro-Ungar, austria…Germania, tot acolo, au fost de partea Germaniei cu imputitul ala de Horty si in al doilea razboi mondial, iar unul din motivele pentru care Hitler a pirdut razboiul cu rusii a fost si intorcerea armelor la 23 august de catre romani si sunt catolici. Basescu n-o sa zica nimic pentru ca e vandut lor, cu voturile lor a ramas acolo, ca au fost ca o haita de catei bine dresati care cand a venit tovarasul Orban si le-a spus sa nu mearga la referendum, nu s-au dus si credeti ca in contextul international in care ungurii bat toba ca in cazul alipirii Moldovei de Romania clar Ardealul trebuie sa revina la Ungaria iar matelotul betiv nu spune nimic si nu se ia nici o masura nici de catre guvern e clar ca-s vanduti. Cum de cei doi tineri care au aruncat in bozgorii aia nesimtiti care pe banii nostrii ne lucreaza la radacina, imediat i-au prins jandarmii sau politia, iar pentru afirmatiile facute de puii astia de vipera la noi in tara pe banii nostrii n-a fost unul expulzat sau bagat la puscarie….si atunci, despre ce vorbim ? Ce fac europarlamentarii nostrii…? ianfara de popa ala sifilitic pe care l-a facut scapata securitatea in ’89 si acum pe banii nostrii ne musca si spune peste tot ca Ardealul e al bozgorilor si ca Romania ar trebui interzisa si doar ca si cuvant in judetele alea…iar toata lumea de la noi – TACE, ba mai mult Dragnea si trupa vor cu tot dinadinsul regionalizare ca nenorocitii aia sa poata sa-si faca linistiti de cap

HUMOR NEGRU 12-08-2013 - 08:52

MENTORUL SPIRITUAL AL ACESTEI ACTIUNI ESTE NIMENI ALTUL DECAT DUSMANUL POPORULUI ROMAN, PLIN DE URA SI DISPRET, BISNITARUL SECURIST TRAIAN BASESCU, FOSTUL PRESEDINTE AL COLONIEI ROMANIA, DEVENIT GUVERNATOR IMPOSTOR SAU SEF DE STAT CUM IL DEFAIMEAZA LINGAII . POPORUL ROMAN ESTE PLIN DE IMBECILITATE DEOARECE ISI FACE POZE CU MAIMUTA , ADICA CU DUSMANUL ROMANILOR TRAIAN BASESCU, CARE SE SCHIOLAMBAIE MAI CEVA CA LA CIRC SA PARA NEAOS.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult