Acasa InternationalExterne MAE: Nu l-am invitat pe Dalai Lama in Romania. Tibetul apartine Chinei

MAE: Nu l-am invitat pe Dalai Lama in Romania. Tibetul apartine Chinei

scris de Ziua Veche
32 Afisari

.Autoritatile romane nu au formulat invitatii catre Dalai Lama sau reprezentantii sai pentru a vizita Romania, iar Bucurestiul recunoaste existenta unei singure Chine, din care face parte si Tibetul, a comunicat, marti, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), raspunzand unei solicitari Mediafax.

MAE precizeaza ca Romania recunoaste principiul existentei unei singure Chine, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Populare Chineze si apartenenta Tibetului la aceasta”. Potrivit MAE, orice contacte ale oficialitatilor romane cu reprezentanti ai Regiunii Autonome Tibet sunt convenite pe canale diplomatice, in cadrul relatiilor dintre Romania si Republica Populara Chineza. Duminica, europarlamentarul Laszlo Tokes a anuntat ca a primit confirmarea din partea liderului spiritual tibetan Dalai Lama privind o vizita a sa in Romania, in cursul lunii septembrie, in aceeasi perioada in care acesta va face o vizita si la Budapesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS