Acasa InternationalExterne MAE: Pericol de infectare cu virusul hepatic A pe litoralul bulgǎresc

MAE: Pericol de infectare cu virusul hepatic A pe litoralul bulgǎresc

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

MAE îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre că există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

MAE: Pericol de infectare cu virusul hepatic A pe litoralul bulgǎresc (foto:venere.com)

Într-un comunicat de presă transmis ȋn dimineața de vineri, 4 iulie, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre asupra faptului că, potrivit informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, în urma inundaţiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

”Inspecţia Regională de Sănătate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, că, urmare a unor analize ale apei de mare din zona «Plaja ofiţerilor- Varna», s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică «Escherichia coli» şi «enterococi intestinali». Specialiştii recomandă turiştilor să nu consume midii crude, să utilizeze duşul după băile în mare, să respecte cu stricteţe regulile igienico-sanitare şi, pentru siguranţă, cei care îşi petrec vacanţa pe litoralul bulgăresc în acest an să se vaccineze împotriva hepatitei A”, precizează reprezentanţii MAE ȋn comunicatul de presǎ remis de mediafax. Totodatǎ, aceştia recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât şi a paginii web a MAE, rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult