MAE: România va oferi ajutor financiar ţărilor vecine Siriei | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne MAE: România va oferi ajutor financiar ţărilor vecine Siriei

MAE: România va oferi ajutor financiar ţărilor vecine Siriei

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

România şi-a afirmat intenţia de a sprijini financiar ţările vecine Siriei pentru gestionarea refugiaţilor sirieni la o reuniune informală a diplomaţiilor din statele membre UE.

MAE: România va oferi ajutor financiar ţărilor vecine Siriei pentru refugiati (Foto:muftah.org)

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a participat marţi 24, septembrie, la New York la o reuniune informală a miniştrilor de externe din ţările UE, ocazie cu care a anunţat „intenţia României de a sprijini financiar eforturile unor state vecine ale Siriei pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor sirieni aflaţi pe teritoriile lor”. După 18 luni de conflict în care s-au înregistrat, potrivit ONG-urilor, peste 27.000 de morţi, numărul refugiaţilor sirieni în ţările vecine Siriei a depăşit 250.000.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, remis de mediafax, pe agenda reuniunii miniştrilor de externe din ţările UE s-au mai aflat şi perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu şi relaţiile UE cu statele din Parteneriatul Estic. La această reuniune, Titus Corlăţean a insistat, în context, şi pentru progrese rapide ale Georgiei şi Republicii Moldova în domeniile facilitării regimului de vize şi negocierii Acordurilor de asociere ale acestor state la UE, dar şi pentru consolidarea sprijinului statelor membre pentru integrarea europeană şi euro-atlantică a Georgiei.

Conform comunicatului de presă, la un dineu de lucru al miniştrilor de externe din UE şi NATO, Corlăţean a reconfirmat în reuniune angajamentul României în Afganistan, subliniind că ţara noastră va respecta calendarul Aliat în ceea ce priveşte procesul de tranziţie din Afganistan şi încheierea misiunii ISAF. Ministrul Afacerilor Externe a arătat că România va continua să contribuie şi în perioada post-tranziţie la stabilitatea Afganistanului atât prin contribuţia sa financiară la susţinerea forţelor afgane de securitate, cât şi prin programele de asistenţă ale NATO şi UE dedicate instruirii personalului din instituţiile afgane cu responsabilităţi în domeniul statului de drept.

4 comentarii

Lupu Ardelean 27-09-2012 - 01:18

Israelul este tot stat vecin Siriei. Dorim sa ajutam financiar si Israelul, statul care face cele mai mari investitii in Romania? Cred ca avem politicieni bolnavi rau detot, doar Ceausescu facea imprumuturi de milioane de dolari Egiptului nerembursabile in timp ce poporul roman flaminzea, rabda de frig si statea in bezna.

US 27-09-2012 - 01:23

Ji dania va fi ajutata, cu niste radiatii. Sper sa fii acolo si sa-ti borasti matele puturoase in apararea pamantuli „jida nesc”.

Lupu Ardelean 28-09-2012 - 20:46

Un loc sa ajutam Israelul, ar fi preferabil sa-i ajutam pe nenorocitii nostri, de exemplu pe Sobru, sifilisul i-a distrus creierul , nu mai e in stare sa fure portofele la gara Ploiesti, a inceput sa fure oasele pe care cainii maidanezi le gasesc in gunoi.

US 28-09-2012 - 23:08

Bravo Lupule, zau ca-mi place cind esti combativ. Trebuie sa recunosc ca mama si tata erau sifilitici si sti ca asta se transmite ereditar. Sint un dobitoc dar asa-mi place mie sa fiu, ce dreacu toti trebuie sa fim simpatici si inteligenti.?? Parintii mei au fost complet analfabeti, mama zero clase, tata zero clase, semnau la votari cu degetu sau faceau o cruce. Dar uite eu am invatat, am terminat patru clase primare si zau ca-mi ajunge, ca sa bag pe ji dani in mama lor este suficient. Pa Lupule, si raminem prieteni, tu cu inteligenta eu cu sifilisul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult