Acasa InternationalExterne MAE suspendă activitatea ambasadei de la Kiev

MAE suspendă activitatea ambasadei de la Kiev

scris de Misu Andrei
62 Afisari

În a treia zi a războiului din Ucraina, după ce luptele s-au intensificat, România a luat decizia de suspenda activitatea ambasadei de la Kiev. MAE a precizat într-un comunicat de presă că sâmbătă s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României în Ucraina.

„În contextul ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că la data de 26 februarie 2022 s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev, urmare unui efort inter-instituțional susținut. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulțumește în mod deosebit tuturor instituțiilor implicate pentru realizarea operațiunii, precum și autorităților Ucrainei și Republicii Moldova pentru sprijinul oferit. Pe parcursul întregii operațiuni, începute ieri dimineață și finalizate în această dimineață, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a stat permanent în contact cu ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu”, precizează MAE.

„În consecință, activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată. În egală măsură, activitatea Consulatului General de la Odesa continuă să fie suspendată, personalul acestui oficiu consular fiind de asemenea repatriat în siguranță la o data anterioară”, mai notează Ministerul de Externe de la București.

MAE spune că a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular în contextul escaladării situației de securitate din Ucraina, în general, și din Kiev, în mod special.MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult