Acasa InternationalExterne MAE ucrainean neagǎ torturarea militantului Dmȋtro Bulatov

MAE ucrainean neagǎ torturarea militantului Dmȋtro Bulatov

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ministrul ucrainean al afacerilor externe Leonid Kojara a declarat sâmbătă că opozantul Dmîtro Bulatov, operat după ce a suferit torturi timp de o săptămână, este „într-o stare bună de sănătate”.

MAE ucrainean neagǎ torturarea militantului Dmȋtro Bulatov (foto:wikileaks-forum.com)

„Se pare că povestea răpirii sale și presupuselor torturi pe care le-a suferit nu este deloc adevărată”, a declarat Kojara în engleză pentru canalul de televiziune Al Jazeera. „Ancheta continuă. Din punct de vedere fizic, bărbatul este în formă, el are doar o zgârietură pe obraz”, a adăugat ministrul, intervievat pe marginea Conferinței de Securitate de la Munchen. Avocatul lui Dmîtro Bulatov, Ruslan Radețki, a declarase sȃmbǎtǎ, 1 februarie, că clientul său a fost operat cu o zi înainte și era încă sub „îngrijire intensivă”.

Tot sȃmbǎtǎ, Germania a propus să-l primească pe militant pentru tratament medical. Militantul de opoziție în vârstă de 35 de ani a povestit la posturi de televiziune că a fost răpit la 22 ianuarie la Kiev și abandonat într-o pădure după o săptămână când a fost torturat, „crucificat și tăiat” de necunoscuți.

Cazul lui Dmȋtro Bulatov a șocat Europa și Statele Unite, conform Agerpres. El se adaugă altor răpiri, dintre care una mortală, ce au avut loc în timpul protestelor fără precedent care zguduie Ucraina din noiembrie, când președintele Viktor Ianukovici s-a întors spre Rusia renunțând la o apropiere planificată cu Uniunea Europeană

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult