Acasa InternationalExterne Mahmoud Ahmadinejad avertizeaza ca atacarea Iranului ar conduce la distrugerea Israelului

Mahmoud Ahmadinejad avertizeaza ca atacarea Iranului ar conduce la distrugerea Israelului

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a avertizat, duminica, ca orice atac contra tarii sale ar conduce la “distrugerea” Israelului, intr-o declaratie la Doha, unde se afla pentru o scurta vizita.


“Orice act contra Iranului ar conduce la distrugerea entitatii sioniste”, a declarat jurnalistilor presedintele iranian intr-o conferinta de presa cu emirul Qatarului seic Hamad ben Khalifa Al-Thani. “Entitatea sionista si guvernul american lovesc orice tara din regiune cand vor si nu asteapta sa aiba permisiunea… dar pentru moment ele nu sunt in masura sa o faca”, a adaugat Ahmadinejad, ale carui afirmatii in persana erau traduse in araba. “Iranul are capacitatea de a raspunde dur”, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Israelul nu a exclus niciodata optiunea militara in dosarul nuclear iranian. Teheranul, in pofida negatiilor sale, este banuit de tarile occidentale si statul evreu ca incearca sa se doteze cu arma nucleara sub acoperirea unui program civil, aminteste AFP. Regimul iranian, inamic jurat al Israelului a carui disparitie el o prezice regulat, sustine miscarea islamista Hamas ce controleaza Fasia Gaza si se opune oricarui compromis cu statul evreu. Mahmoud Ahmadinejad a estimat ca declaratiile evocand eventuale atacuri contra tarii sale sunt destinate “sa puna Iranul sub presiune”. “Nu va fi razboi contra Iranului”, a afirmat el. In afara de aceasta, el a criticat din nou recenta reluare a negocierilor de pace israelo-palestiniene, evocand o “decadere” a Israelului. Statul evreu este intr-o “stare critica si spera sa revina la viata multumita unui dialog fara rezultate”, a considerat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult