Acasa InternationalExterne Mai tare ca ben Laden

Mai tare ca ben Laden

scris de M.A.
3 afisari

La ora actuală, cel mai mare pericol la adresa securităţii Statelor Unite ale Americii îl reprezintă teroristul yemenit Anwar al-Awlaki.

Anwar al-Awlaki

Anwar al-Awlaki (foto: ict.org.il)

Acesta este un cleric musulman născut pe teritoriul SUA, în prezent liderul aripii Al Qaida din Yemen, a declarat şeful National Counterrorism CenterNCTC, Michael Leiter, citat de presa internationala.

Într-un raport prezentat în faţa Congresului american, Leiter a afirmat că ramura Al Qaida din Pakistan a fost „vlăguită” de raidurile trupelor SUA şi, în primul rând, de atacurile aeriene cu drone. Responsabilul american a subliniat că, în acest moment, Anwar al-Awlaki (أنور العولقي) şi ramura Al Qaida din Yemen reprezintă cea mai mare ameninţare pentru securitatea SUA, deoarece clericul yemenit are capacitatea de a racola simpatizanţi inclusiv pe teritoriul nord-american, transmite Moldpres.

„Nu mai trebuie să spun că am efectuat multe progrese notabile pentru a face ţara noastră mai sigură împotriva terorismului după 11 septembrie, dar ameninţarea continuă”, a afirmat şi secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, în cursul unei audieri în Congres. „Într-un fel, ameninţarea astăzi este poate la cel mai înalt nivel de la atentatele care s-au produs în urmă cu aproape zece ani”, a adăugat ea.

Janet Napolitano, care era audiată de comisia pentru Securitate Internă din Camera Reprezentanţilor, a apeciat că Al-Qaida „continuă să ameninţe Statele Unite, deşi resursele sale au fost slăbite”, transmite Mediafax. În opinia sa, Al-Qaida şi mişcările extremiste „pun din ce în ce mai mult accentul pe recrutarea de americani şi occidentali, însărcinaţi să comită aceste atacuri”. „Aceste grupări încearcă să recruteze persoane care au legături puternice cu Occidentul, dar slabe cu grupările teroriste, deoarece acest lucru ar putea alerta serviciile de informaţii”, a subliniat ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult