Acasa InternationalExterne Maia Sandu speră ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană până în 2030

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană până în 2030

scris de Misu Andrei
117 Afisari

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat joi că speră ca țara sa să adere la Uniunea Europeană înainte de 2030.

„Dorinţele mele sunt foarte ambiţioase”, a spus Sandu în declaraţii transmise pe postul public de televiziune Moldova-1.

„Cred că trebuie să devenim membri ai Uniunii Europene până la sfârşitul acestui deceniu”, a adăugat Maia Sandu.

Uniunea Europeană a acceptat candidatura la aderare a Republicii Moldova în luna iunie 2022, atunci când și Ucraina a primit același status. A fost una din cele mai importante mutări făcute de Maia Sandu, aflată la conducerea uneia din cele mai sărace țări europene.

Aderarea la UE implică un proces lung și complex dealiniere a legislației la cea europeană. Dumitru Alaiba, noul ministru al Economiei, a declarat luna aceasta pentru Reuters că elaborează un plan de reforme pe termen lung şi va reduce birocraţia pentru a pune bazele unei economii favorabile afacerilor şi pentru a accelera aderarea la UE.

El a spus că priorităţile sale vor include dereglementarea economiei şi revizuirea unui sistem fiscal greoi care a descurajat investitorii, a permis extinderea corupţiei şi a redus veniturile, relatează Agerpres.

1 comentariu

Ewiak Ryszard 30-12-2022 - 12:15

Încotro ne îndreptăm de fapt? Biblia spune: „La timpul fixat [regele nordului] se va întoarce [Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare nu vor duce la un război nuclear. Acest război va începe doar după revenirea „regelui nordului”]” (Daniel 11:29). Și numai atunci va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a; Apocalipsa 6:4). Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult