Acasa InternationalExterne Mama lui Lech Kaczynski a aflat ca fiul ei a murit, la o luna dupa accidentul de la Smolensk

Mama lui Lech Kaczynski a aflat ca fiul ei a murit, la o luna dupa accidentul de la Smolensk

scris de Ziua Veche
5 afisari

In ciuda faptului ca vestea accidentului aviatic de la Smolensk a facut inconjurul globului, mama fostului presedinte polonez, Lech Kaczynski, a aflat abia marti seara, la mai bine de o luna de la tragedie, ca fiul sau si-a pierdut viata. Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al fostului sef de stat, i-a dat vestea Jadwigai Kaczynska (84 de ani), care este internata in spital cu grave probleme de inima si plamani, informeaza Mediafax, citand editia electronica a Radio Polonia.

Medicii Jadwigai Kaczynska i-au cerut lui Jaroslaw sa nu ii spuna acesteia despre moartea fiului ei decat cand sanatatea ii va permite sa primeasca vestea. Informarea mamei sale a fost o “usurare” pentru fratele fostului presedinte, potrivit sefului sau de campanie pentru alegerile prezidentiale, Elzbieta Jakubiak. “Ea stie ca fiii ei au servit statul si ca, astazi, are un fiu care trebuie sa continue munca fratelui sau geaman. Eu cred ca este capabila sa adune destula putere pentru a-i oferi lui Jaroslaw Kaczynski dragoste si sustinere”, a comentat Jakubiak.

Jaroslaw Kaczynski a marturisit in urma cu cateva zile ca ii este “teribil de teama” sa ii spuna mamei sale bolnave ca fiul sau a murit. El a afirmat ca mama sa este intr-o stare mentala foarte proasta, confundandu-l cu fratele sau Lech, ceea ce nu se intamplase pana atunci.

Lech Kaczynski si sotia sa Maria au murit pe 10 aprilie intr-un accident aviatic in apropiere de localitatea rusa Smolensk, alaturi de alte 94 de persoane. Fratele sau, Jaroslaw, fost premier al Poloniei intre 2006 si 2007, si-a anuntat candidatura pentru alegerile prezidentiale din 20 iunie. Contracandidatul sau este liberalul Bronislaw Komorowski, care asigura interimatul in fruntea statului polonez dupa moartea lui Lech Kaczynski.

0 comentariu

Huhu 07-04-2010 - 09:32

N-asda bre?

Huhu 07-04-2010 - 09:33

N-asa? N-asda????//////

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult