Acasa InternationalExterne UPDATE-Mandat de arestare împotriva lui Pervez Musharraf, în cazul asasinării lui Benazir Bhutto

UPDATE-Mandat de arestare împotriva lui Pervez Musharraf, în cazul asasinării lui Benazir Bhutto

scris de D.S.S.
1 afisari

UPDATE ora 15,00-Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare emis împotriva sa de justiţia din ţara lui, în cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, a anunţat purtătorul său de cuvânt la Londra, unde s-a exilat fostul preşedinte pakistanez.
„Nu, nu se va întoarce (în Pakistan) pentru a fi audiat de justiţie„, a declarat Fawad Chaudhry, purtătorul de cuvânt al Ligii Musulmane din întregul Pakistan, partidul lui Musharraf.
Dacă va decide să se întoarcă în Pakistan, „va fi o revenire politică„, a explicat purtătorul de cuvânt, în condiţiile în care fostul şef de stat a lansat oficial, în octombrie, la Londra, noul său partid, în vederea alegerilor legislative din 2013 din ţara sa.
 

Un tribunal pakistanez a emis sâmbătă un mandat de arestare împotriva fostului preşedinte Pervez Musharraf, în cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, a anunţat un procuror special.

Pervez Musharraf

Pervez Musharraf

Judecătorul Rana Nisar Ahmad a emis un mandat fără posibilitate de cauţiune vizându-l pe fostul preşedinte Pervez Musharraf şi l-a somat să compară în faţa tribunalului la 19 februarie”, a declarat procurorul Chaudhry Zulfiqar, citat de Mediafax.

Bhutto, care a fost de două ori prim-ministru în anii ’90, a fost ucisă la 27 decembrie 2007, la Rawalpindi, într-un atentat sinucigaş însoţit de focuri de armă, în momentul în care pleca de la un miting de campanie pentru legislativele din 2008.Ea era soţia lui Asif Ali Zardari, actualul preşedinte al Pakistanului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult