Acasa InternationalExterne Mandatul de arestare al CPI pentru Gaddafi, acoperire pentru NATO ca să-l omoare

Mandatul de arestare al CPI pentru Gaddafi, acoperire pentru NATO ca să-l omoare

scris de D.S.S.
5 afisari

Mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele colonelului Muammar Gaddafi reprezintă „o acoperire” pentru a permite NATO să-l atace pe liderul libian, a apreciat regimul de la Tripoli, precizând că nu acceptă jurisdicţia CPI.Decizia Curţii este „o acoperire pentru NATO, care a încercat şi încă mai încearcă să-l asasineze pe Gaddafi„, a declarat noul ministru libian al Justiţiei, Mohamed Al-Gamoudi.

Gaddafi caută o ieşire din capcană. Negocieri secrete cu aliaţiiEl a reamintit că Libia nu este semnatară a Tratatului de la Roma privind înfiinţarea Curţii Penale Internaţionale (CPI) şi „nu acceptă jurisdicţia Curţii„.

CPI a anunţat luni emiterea unui mandat de arestare pentru crime împotriva umanităţii pe numele colonelului Muammar Gaddafi, a fiului său, Seif al-Islam, şi a directorului serviciilor de informaţii libiene, Abdallah Al-Senoussi.

Al-Gamoudi a adăugat că Muammar Gaddafi şi fiul său „nu ocupă funcţii oficiale şi, de aceea, nu au nici o legătură cu acuzaţiile CPI„.

Curtea Penală Internaţională a anunţat emiterea mandatelor la trei luni după ce NATO a lansat o campanie de raiduri aeriene în sprijinul rebelilor care luptă împotriva regimului de la Tripoli.

Ministrul-adjunct de Externe libian, Khaled Kaaim, a apreciat, la rândul său, că CPI este „un tribunal politic„, aflat în serviciul politicii externe europene. „Libia nu este şi nu va fi niciodată semnatar al Tratatului de la Roma şi neagă categoric legalitatea sesizării CPI de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite în cazul unui stat care nu este membru al Curţii„, a spus el. „Orice încălcare a drepturilor omului şi alte crime comise în timpul conflictului din Libia vor fi tratate de propriile noastre tribunale„, a adăugat Kaaim.

1 comentariu

Aolica 28-06-2011 - 13:52

O sa fuga cu avionul de Lockerbie

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult