Acasa InternationalExterne Manevre militare comune Statele Unite – Coreea de Sud. China reactioneaza

Manevre militare comune Statele Unite – Coreea de Sud. China reactioneaza

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Statele Unite si Coreea de Sud au anuntat marti ca vor desfasura o serie de exercitii comune ample pe data de 25 iulie, avabd ca obiectiv descurajarea unor evenuale atacuri ale Coreei de Nord, dupa incidentul in urma caruia a fost scufundat un vas sud – coreean.

Exercitii sunt menite sa trimita un mesaj clar Coreei de Nord, care trebuie sa puna capat acestui comportament agresiv”, a declarat Robert Gates, secretarul american al apararii, citat de Reuters, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau sud – coreean.

In replica, Beijingul, care si-a exprimat in mod public opozitia fata de exercitiile comune prevazute de Statele Unite si Coreea de Sud, a organizat la sfarsitul saptamanii trecute o serie de manevre militare in Marea Galbena. Li Jie, cercetator in cadrul Academiei Militare Navale a Chinei, a recunoscut ca manevrele Beijingului “nu sunt o simpla coincidenta”. Potrivit Agerpres, el a adaugat ca “aceste exercitii sunt pline de sens in termeni practici, data fiind situatia actuala”, deoarece manevrele s-au produs la numai cinci zile dupa ce Beijingul si-a exprimat opozitia fata de exercitiile comune prevazute de SUA si Coreea de Sud, in apele sud-coreene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult