Acasa InternationalExterne Manifestaţii în Irak

Manifestaţii în Irak

scris de M.A.
3 afisari

Sute de manifestanţi, care cer locuri de muncă şi o reducere a întreruperilor curentului electric, au defilat marţi în mai multe oraşe din Irak, în virtutea elanului oferit de revoltele din Tunisia şi Egipt.

Manifestatii in Irak

foto: anti-imperialist.org

Manifestaţiile s-au multiplicat în ultimele săptămâni în Irak pentru a cere repunerea în funcţiune a infrastructurilor, în special a reţelei electrice, în ruină din cauza celor 20 de ani de război, a embargoului internaţional şi a conflictelor interconfesionale de după invazia americană în 2003, transmite Mediafax.În timp ce grupurile de pe Facebook au cerut organizarea unei manifestaţii importante la 25 februarie la Bagdad, circa 800 de protestatari au manifestat în oraşul Fallujah, la vest de Bagdad. „Vrem servicii de bază mai bune şi locuri de muncă”, a declarat Sattar Omar, un irakian în vârstă de 27 de ani, şomer, care protestează la apelul unui imam. „Suferim de mult timp şi a venit momentul să ne cerem drepturile”.

În oraşul multietnic Kirkuk, la nord de capitala irakiană, aproximativ 200 de arabi, kurzi şi turcomani au cerut acelaşi lucru şi, în plus, reducerea preţurilor la benzină. „Nu există viaţă fără electricitate”, „Daţi-ne mâncare”, „Opriţi corupţia”, se putea citi pe banderolele purtate de manifestanţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult