Acasa InternationalExterne Manuel Noriega extradat din Statele Unite in Franta

Manuel Noriega extradat din Statele Unite in Franta

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Fostul lider al Republicii Panama a fost extradat marti, in Franta, dupa ce a petrecut peste 20 de ani in spatele gratiilor in Statele Unite, fiind condamnat pentru trafic de droguri.

In anul 1999, autoritatile franceze au emis un mandat international de arestare pe numele sau, dupa ce un tribunal din Paris l-a condamnat pe Noriega, in lipsa, pentru spalare de bani. Potrivit BBC, in urma cu trei ani, Curtea Suprema din Statele Unite a respins apelul facut de acesta impotriva deciziei de extradare in Franta. Autoritatile din Panama au afirmat ca respecta decizia Departamentului de Stat, dar au precizat ca vor continua demersurile privind repatrierea lui Noriega, deoarece el are de ispasit o pedeapsa si in aceasta tara. Timp de mai multi ani, Manuel Noriega, acum in varsta de 76 de ani, a fost seful serviciilor de informatii din Panama, iar in anul 1982 acesta a devenit conducatorul Garzii Nationale si ulterior liderul de facto al tarii. La inceputul anilor ‘70, Noriega a fost recrutat de CIA, bucurandu-se de sustinerea Statelor Unite pana in anul 1987. Cu toate acestea, in 1988 el a fost acuzat de tarfic de droguri. Noriega s-a predat autoritatilor americane doar in 1990, fiind judecat si condamnat in anul 1992 pentru trafic de droguri si spalare de bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult