Acasa InternationalExterne Manuel Noriega judecat in Franta pentru spalare de bani

Manuel Noriega judecat in Franta pentru spalare de bani

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Procesul fostului lider al Republicii Panama a inceput luni la Paris, acesta riscand o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare pentru spalare de bani.

In luna aprilie 2010, Noriega a fost extradat din Statele Unite, unde a fost inchis peste 20 de ani, fiind condamnat pentru trafic cu droguri. Potrivit BBC, desi in anul 1999 autoritatile franceze l-au judecat in absenta si l-au condamnat la 10 ani de inchisoare, acestea au convenit sa reia procesul, in cazul in care acesta va fi extradat.

Acum in varsta de 76 de ani, Manuel Noriega a fost seful serviciilor de informatii din Panama, iar in anul 1982 acesta a devenit conducatorul Garzii Nationale si ulterior liderul de facto al tarii. La inceputul anilor ‘70, Noriega a fost recrutat de CIA, bucurandu-se de sustinerea Statelor Unite pana in anul 1987. Acuzat de trafic cu droguri in 1988, fostul lider al Republicii Panama s-a predat autoritatilor american doar in anul 1990, acesta fiind judecat si condamnat 2 ani mai tarziu.

0 comentariu

john mall 11-04-2010 - 15:23

Cele mai apropiate pedepse pentru ei, pe care le vor simti cu adevatrat vor fi deposedarea acestor banditi de tot ce au furat. In rest, sapa de ploaie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult