Acasa InternationalExterne Marea Britanie: Exerciţii de securitate înaintea începerii JO

Marea Britanie: Exerciţii de securitate înaintea începerii JO

scris de Stefan Galai
0 afisari

În Marea Britanie, unde peste 86 de zile vor începe Jocurile Olimpice, se desfăşoară, începând de miercuri, un amplu exerciţiu de securitate, pe uscat, pe apă şi în aer, care va dura mai mult de o săptămână.

Pregătiri intense la Londra, cu 86 de zile înainte de începerea ediţiei din acest an a Jocurilor Olimpice, pentru care autorităţile britanice pregătesc măsuri excepţionale de siguranţă, informează Radio România Actualităţi.

Timp de mai bine de o săptămână se desfăşoară, începând de miercuri, un amplu exerciţiu de securitate, pe uscat, pe apă şi în aer. Avertismente vor putea fi auzite destul de des în Londra şi în alte regiuni ale Marii Britanii în zilele următoare.

Exerciţiul de securitate a fost denumit de ministerul britanic al Apărării “Gardianul Olimpic”.

La exerciţiu vor lua parte mai multe nave de război ale marinei, în timp ce avioanele de luptă şi elicopterele vor patrula spaţiul aerian, acestea din urmă având la bord lunetişti pregătiţi să elimine orice ameninţare care ar putea apărea.

În paralel cu operaţiunile militare, în Londra vor fi organizate la finalul acestei săptămâni şi mai multe operaţiuni ale poliţiei, în special în parcul olimpic, unde vor avea loc câteva teste sportive, la care vor participa peste 140.000 de spectatori.

„Acest weekend este unul semnificativ pentru noi din punctul de vedere al numărului de teste care vor avea loc”, a declarat coordonatorul programului naţional de securitate, Chris Allison.

„Nu mai e vorba doar de operaţiunile de rutină care au loc în Londra, ci ne vom putea face o imagine a ceea ce înseamnă securitatea arenelor olimpice, în momentul în care zeci de mii de persoane se vor afla acolo”, a mai spus Allison.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult