Acasa InternationalExterne Marea Britanie ia decizia riscantă de a revizui unilateral acordul Brexit

Marea Britanie ia decizia riscantă de a revizui unilateral acordul Brexit

scris de Misu Andrei
72 afisari

Guvernul britanic va prezenta un proiect de lege pentru revizuirea acordului Brexit fără acordul Uniunii Europene, vineri, în Parlamentul de la Londra, relatează Reuters. Decizia riscantă a guvernului lui Boris Johnson ar putea provoca noi tensiuni, un nou război comercial cu blocul european, dar și ratarea unui acord comercial cu SUA, un obiectiv îndelung urmărit de Marea Britanie post-Brexit.

Șefa diplomației britanice, Liz Truss, va prezenta noul proiect de lege în fața Camerei Comunelor, vineri, conform unui document publicat în aceeași zi.

Regatul Unit amenință de luni de zile că va schimba elemente esențiale ale protocolului nord-irlandez, până acum cel mai mare generator de tensiuni între UE și UK la peste un an de la ieșirea Regatului din Uniunea Europeană.

Guvernul britanic susține că implementarea protocolului a afectat comerțul intern în Regatul Unit și că amenință stabilitatea politică a Irlandei de Nord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult