Acasa InternationalExterne Marea Britanie. Magazinul unor români a fost incendiat

Marea Britanie. Magazinul unor români a fost incendiat

scris de D.P.
8 afisari

Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noapte de vineri spre sâmbătă în oraşul Norwich din Marea Britanie, Ministerul Afacerilor Externe solicitând autorităţilor britanice să clarifice natura incidentului şi să prevină o escaladare a tensiunilor.

magazin roman Norwich”Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie”, informează MAE, care condamnă orice manifestare extremisă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români.

Totodată, ministerul mulţumeşte comunităţii de afaceri din oraşul bitanic, care s-a solidarizat cu familia de români afectată de incident.

”Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra”, mai transmite Ministerul Afacerilor Externe.
Sute de britanici i-au sarit in ajutor proprietarei magazinului de produse traditionale romanesti care ar fi fost tinta unui atac in orasul Norwich din estul Angliei.

Pe o pagina de donatii, deschisa de cunoscuti, pentru a o ajuta pe Maria, proprietara magazinului, s-au strans peste 25.000 de lire in conditiile in care ar fi avut nevoie pentru reparatii de doar 500 de lire. „Generozitatea voastra ne-a depasit asteptarile. Proprietarii magazinului insista ca au nevoie de o suma mai mica pentru a repara stricaciunile. Restul va fi donat unei organizatii caritabile” este mesajul care a aparut in ultimele ore pe pagina de crowdfunding.

Aici a lasat un mesaj si Andreea, fiica proprietarei magazinului. Dupa informatiile de pa pagina de Facebook, familia provine din Arad: „Mama mea este proprietara magazinului. Vreau sa va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Nu am cuvinte sa descriu cat de bucurosi si recunoscatori suntem. Asa cum am mai spus intr-un interviu, nu este vorba despre bani, ci despre bunatatea oamenilor care ne sustin. Cu siguranta vom fi rasplatiti pentru toate lucrurile bune pe care le facem in viata. Abia asteptam sa redeschim magazinul, speram noi intr-o saptamana. Asteptam sa va cunoastem”, a scris Andreea.

Magazinul Village Shop de pe Magdalen Street din Norwich a fost atacat in noaptea de joi spre vineri. Vitrina a fost sparta cu o caramida, usa, fortata, iar apoi un incendiu a izbucnit in interior, probabil cauzat de un cocktail Molotov. Proprietara de origine romana, care locuieste la etajul 1 al cladirii impreuna cu fiica sa, a fost trezita de mirosul de fum si a sunat imediat la numarul de urgenta. cele doua femeie au parasit in fuga imobilul in flacari, cu ajutorul vecinilor, care au o saormarie. Pompierii au stins incendiu, insa pagubele sunt considerabile.

Maria, proprietara magazinului, spune ca este convinsa ca atacul are legatura cu votul pentru iesirea Marii Britanii din UE. „Probabil s-a intamplat din cauza ca este un magazin european care vinde doar specialitati din estul Europei”. Politia locala investigheaza incidentul „ca pe un act deliberat”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult