Acasa InternationalExterne Marea Britanie: Neȋnțelegeri ȋn partidul lui Cameron pe tema imigranților din UE

Marea Britanie: Neȋnțelegeri ȋn partidul lui Cameron pe tema imigranților din UE

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

David Cameron se confruntă cu o adevărată „revoltă” în cadrul partidului condus, pe tema controalelor la frontieră, în contextul unei escaladări a dezbaterii privind „turismul pentru ajutoare sociale”.

Marea Britanie: Neȋnțelegeri ȋn partidul lui Cameron pe tema imigranților din UE (foto:rostonline.ro)

Zeci de parlamentari ai puterii ameninţă să voteze pentru impunerea unor restricţii pe piaţa muncii imigranţilor români şi bulgari, cu ocazia trimiterii în Camera Comunelor, săptămâna viitoare, a unui proiect de lege privind migrarea, un text controversat iniţiat de către Guvern. Surse de rang înalt afirmă că încercările premierului de a-i tempera pe conservatorii „rebeli” au eşuat. Un reprezentant al aripii de dreapta a declarat că „ceea ce propune Guvernul nu este suficient”. Executivul ar urma să retrimită acest proiect contestat în Camera Comunelor marţi. Textul vizează să restrângă accesul la prestaţii sociale şi servicii publice a imigranţilor din state UE şi să faciliteze „deportarea” celor care încalcă legea.

Un număr semnificativ de parlamentari ai Partidului Conservator condus de David Cameron au ameninţat să voteze pentru un amendament aparţinând lui Nigel Mills, care cerea extinderea restricţiilor pe piaţa muncii pentru bulgari şi români pentru o perioadă de cinci ani. Membrii Executivului au încercat să îl convingă pe Mills să susţină versiunea sa. Guvernul va încerca, săptămâna următoare, să domolească „rebeliunea” promiţând înăsprirea controalelor la aderea altor state la UE. Însă mulţi parlamentari conservatori sunt hotărâţi să exercite presiuni în vederea restrângerii libertăţii circulaţiei în statele membre ale Uniunii.

Mills a declarat miercuri că este pregătit să depună alt amendament vizând restricţionarea accesului imigranţilor UE în Marea Britanie. Potrivit mediafax, alte surse afirmă că un parlamentar care susţine viziunea Guvernului poate să depună un amendament care să prevadă menţinerea restricţiilor în cazul aderării la UE a unor ţări ca Ucraina şi Turcia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult