Marea Britanie nu se va implica într-un atac asupra Iranului | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Marea Britanie nu se va implica într-un eventual atac asupra Iranului

Marea Britanie nu se va implica într-un eventual atac asupra Iranului

scris de M.A.
2 afisari

Marea Britanie nu se va implica într-o eventuală campanie de atacuri preventive a SUA împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, considerând că Iranul nu este o „ameninţare curentă”.

Marea Britanie nu se va implica într-un eventual atac asupra Iranului

Conform raportului, citat de ziarul The Guardian, Guvernul britanic a reiterat că nu consideră oportună în acest moment o intervenţie militară împotriva Iranului. Presa a relatat că Marea Britanie a respins o cerere a Statelor Unite de utilizare a bazelor britanice pentru mobilizarea forţelor în zona Golfului Persic, transmite Mediafax.

„Colaborăm strâns cu SUA în privinţa bazelor aeriene britanice, dar Guvernul britanic nu consideră că o intervenţie militară este oportună în acest moment”, a comunicat Downing Street, conform ziarului The Guardian.

Săptămâna trecută, premierul David Cameron a îndemnat Israelul să dea dovadă de o atitudine reţinută faţă de o operaţiune militară împotriva Iranului, suspectat de Occident că încearcă să se doteze cu arme nucleare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult