Acasa InternationalExterne Marea Britanie nu va interveni ȋn Siria. Obama va decide ȋn interesul SUA

Marea Britanie nu va interveni ȋn Siria. Obama va decide ȋn interesul SUA

scris de Laurentiu Banches
23 afisari

Parlamentul britanic a respins ȋn seara de joi, 29 august, moţiunea premierului David Cameron care apăra principiul unei intervenţii în Siria ca răspuns la folosirea armelor chimice, un vot pe care Guvernul s-a angajat imediat să îl respecte.

Marea Britanie nu va interveni ȋn Siria. Obama va decide ȋn interesul SUA (foto: voiceofrussia.com)

„Este clar că Parlamentul britanic nu vrea o intervenţie militară britanică. Iau notă, iar Guvernul va acţiona în consecinţă”, a declarat Cameron după această înfrângere, adăugând că este „ataşat respectării voinţei Camerei Comunelor”. Moţiunea guvernamentală a fost respinsă de către deputaţi 285 de voturi la 272, potirivit mediafax.

Statele Unite vor continua să se consulte cu guvernul britanic, unul dintre aliaţii şi prietenii noştri cei mai apropiaţi”, dar „deciziile preşedintelui Obama vor fi ghidate de ceea ce este în interesul SUA„, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, Caitlin Hayden. Obama „consideră că interesele cruciale ale Statelor Unite sunt în joc şi că ţările care încalcă normele internaţionale privind armele chimice trebuie să răspundă” , a adăugat ea.

6 comentarii

urbos 30-08-2013 - 11:29

Par sa se destepte usor, usor.

BULA 30-08-2013 - 13:27

Ori e vorba de interesele SUA si respectarea principiilor nu se pune, ori e vorba de armele chimice cu care au dat islamistii ? Ca acest papagal care e pus in fruntea SUA le cam incurca.

urbos 30-08-2013 - 14:13

Obama s-ar putea sa nu fie asa de prost cum crede lumea, pana una alla, toate zvarcolirile „neoconilor” ji daniti au fost degeaba. Poate le da mereu impresia ca face ce vor ei, pentru ca mai apoi sa-i lase cu curu-n ploaie.

salut 30-08-2013 - 16:44

Sunt presiuni enorme pe Obama sa plece la atac (chiar si fara briti). Nu stiu daca o sa poata rezista complexului militar-industrial (care, by the way, pentru scurt timp, pe baza acestui atac, ar putea dezvolta niste job-uri). Evident ca pe termen mediu si lung, o interventie si ilegala si imorala si fara aliati importanti ar fi dezastruasa pentru SUA, dar pe unii nu prosperitatea SUA ii intereseaza; ei au alta agenda.

urbos 30-08-2013 - 16:47

Trebuie remarcat ca in conditiile astea, refuzul parlamentului britanic poate fi un ajutor nesperat.

salut 30-08-2013 - 16:49

Evident.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult