Acasa InternationalExterne Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni, potrivit autorităților

Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni, potrivit autorităților

scris de Misu Andrei
94 afisari

Marea Britanie nu va putea reveni la o viaţă normală mai devreme de şase luni sau mai mult din cauza pandemiei cu noul coronavirus, dar măsurile de izolare completă decise în urmă cu o săptămână vor putea fi ridicate progresiv, în funcţie de concluziile evaluărilor care se vor face periodic, a afirmat şefa adjunctă a serviciilor sanitare britanice, Jenny Harries, informează Agerpres, care citează Reuters, Press Association şi AFP.

Harries a avertizat duminică într-un briefing că ar fi „periculos” ca izolarea decisă lunea trecută pentru trei săptămâni să fie ridicată brusc, chiar dacă se arată eficientă în ce priveşte încetinirea propagării bolii, pentru că acest lucru ar putea duce la un reviriment al virusului.

Ea a precizat că măsurile vizând limitarea răspândirii virusului vor fi reexaminate din trei în trei săptămâni pe o perioadă de „probabil şase luni” sau mai mult.

Acest lucru „nu înseamnă însă că vom rămâne în izolare totală timp de şase luni”, a subliniat Harries.

„Sperăm că vom putea ajusta progresiv unele măsuri de distanţare socială pentru a reveni treptat la normal”, a menţionat ea.

Ultimul bilanţ oficial al noului coronavirus în Marea Britanie, comunicat duminică, este de 19.552 de persoane infectate şi 1.228 de decese.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult