Acasa InternationalExterne Marea Britanie va organiza alegeri legislative pe data de 6 mai

Marea Britanie va organiza alegeri legislative pe data de 6 mai

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Premierul britanic Gordon Brown a anuntat marti, la Londra, ca alegerile legislative in Regat vor avea loc pe 6 mai 2010.

Inainte de a anunta data alegerilor, Brown a fost la Palatul Buckingham pentru a-i cere Reginei Elisabeta a II-a dizolvarea Parlamentului pe 12 aprilie, data la care se va da si startul campaniei electorale, informeaza Agerpres. Alegerile se anunta a fi cele mai disputate si imprevizibile din ultimii aproape 20 de ani. Acestea ar putea duce la inlaturarea laburistilor si revenirea la putere, dupa 13 ani, a Partidului Conservator. O serie de analisti sunt insa de parere ca exista sanse ca nici unul dintre partide sa nu obtina majoritatea parlamentara, situatie in care s-ar putea forma un guvern de coalitie, o raritate in viata politica britanica. Scrutinul de acest an din Marea Britanie consemneaza si o premiera, fiind pentru prima data cand vor fi organizate dezbateri televizate intre candidati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult