Acasa InternationalExterne Marea Britanie vrea prag maxim anual de imigranți UE

Marea Britanie vrea prag maxim anual de imigranți UE

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Guvernul britanic plănuieşte să introducă un prag maxim anual de 75.000 de imigranţi UE, în cadrul unui plan de revizuire a politicilor în domeniul liberei circulaţii.

Marea Britanie vrea prag maxim anual de imigranți UE (foto:bp;tpmbhp.com)

Propunerea şi criticile parlamentarului reflectă tensiuni tot mai puternice în interiorul partidului aflat la putere cu privire la modul de gestionare a temerilor electoratului pe tema migrării, promovate de anumite publicaţii. Confruntările între conservatori pe tema UE urmează să se intensifice în 2014, în contextul în care eurodeputaţi, parlamentari şi consilieri locali caută modalităţi să stopeze ascensiunea UKIP, o formaţiune xenofobă şi eurosceptică, tot mai populară prin poziţia dură faţă de migrarea din state membre UE, care, potrivit unor analişti, ar urma să câştige teren în urma alegerilor europene şi locale din mai.

Documentul, întocmit de Ministerul britanic de Interne şi văzut de The Sunday Times, subliniază că imigraţia nelimitată din UE a afectat planurile britanicilor necalificaţi de a găsi locuri de muncă, a încurajat „turismul pentru beneficii sociale”, a exercitat anumite presiuni asupra serviciilor publice şi a provocat o „amplificare a tensiunilor sociale”. Ministerul propune o serie de măsuri menite să reducă imigraţia, între care introducerea unui prag de 75.000 de imigranţi din interiorul Uniunii pe an şi înăsprirea criteriilor de angajare. Însă introducerea acestui prag necesită renegocierea relaţiilor britanice cu Europa, promisă de premierul David Cameron în cazul în care va fi reales în 2015.

De asemenea, în contextul alegerilor europene din mai, un grup de parlamentari conservatori i-au scris premierului cerând un „veto britanic faţă de toată legislaţia UE actuală”. Potrivit Mail on Sunday, parlamentarii sunt de părere că propunerea lor „va permite Guvernului să preia preia controlul asupra frontierelor, anularea restricţiilor UE asupra afacerilor, redobândirea controlului asupra politicii energetice şi invalidarea aplicării Chartei UE a drepturilor fundamentale”. Conofmr mediafax, pe de altă parte, ministrul laburist din umbră pentru afaceri Chuka Umunna a subliniat, într-o emisiune BBC One, asupra importanţei stopării ocupării locurilor de muncă de către imigranţi în defavoarea britanicilor, îndemnând Guvernul să aplice în mod corect prevederile referitoare la plata unui salariu minim şi să crească de zece ori amenzile pentru angajatorii care nu îl acordă. Însă, în opinia sa, migrarea a adus o serie de beneficii Marii Britanii.

7 comentarii

Ghita Bizonu' 16-12-2013 - 11:30

Da cota de pakistanezi si nigerieni au?

Den Siao Pin 16-12-2013 - 14:01

Si eu as vrea un plafon pentru mizeriile aduse din Occident ( alimente expirate,desfiintari de fabrici romanesti, falimentul a tot ce le face concurenta, ect, etc! daca ne-au vrut in UE ca piata de desfacere sa primeasca si…produsele romanesti! Cele mai bune-muncitorii romani platiti mizer!

ValVerde 16-12-2013 - 15:04

„Si eu as vrea un plafon…”

===

Voteaza cu partidul plafonarilor.

PS Bai Bula, ai uitat sa inchizi paranteza

micuu 16-12-2013 - 15:03

Din Romania in tarile UE, SUA, Canada vor pleca 1 milion de romani. Acum in tara nu sunt locuri de munca, salarii mici, patroni cu venituri ca in Europa, bataie de joc. Somajul in tara real este dublu fata de statisticile oficiale.

pathfinder 16-12-2013 - 17:39

„Somajul in tara real este dublu”
Probabil gandesti asa cum scrii…

P.S. Micuu ca in mititel sau in micut?
Puiut…

ciber 17-12-2013 - 04:01

Au deja cota de prostie ! Partea proasta e ca le creste pe an ce trece… si nu datorita imigrantilor ! Cameron e un ji_dan sinistru care vrea prosti controlabili, din astia deja educati sa fie asa.

Tache 17-12-2013 - 04:17

AVEM POSIBILITATEA SA STAPANIM ACEASTA INSULA !!! Generalii chinezi ne-au spus-o foarte clar… Problema este in capul romanilor….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult