Acasa InternationalExterne Marea Britanie vrea să renunțe la carantină pentru toți străinii vaccinați

Marea Britanie vrea să renunțe la carantină pentru toți străinii vaccinați

scris de Misu Andrei
85 Afisari

Marea Britanie ar putea să elimine carantina pentru toate persoanele care sosesc din alte țări și care sunt complet vaccinate, a afirmat vineri ministrul Transporturilor, Grant Shapps. În urmă cu o zi, oficialii anunțau că cetățenii englezi care sunt imunizați cu schemă completă nu trebuie să mai intre în izolare la întoarcerea acasă, relatează Reuters.

„Vrem să putem face asta pentru oameni. Lucrăm activ în acest sens”, a declarat Shapps pentru Sky News. Acesta a precizat că va oferi mai multe amănunte în următoarea perioadă.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a spus că autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

Lucrurile sunt mult mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană, a recunoscut oficialul britanic.

„E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a mai precizat ministrul.

Pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de de luni, 19 iulie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS