Acasa InternationalExterne Marea evadare din Kandahar

Marea evadare din Kandahar

scris de D.S.S.
5 afisari

Un număr de 476 deţinuţi au evadat din închisoarea din Kandahar în noaptea de duminică spre luni, a anunţat directorul penitenciarului, generalul Ghulam Dastageer Mayar.

Evadarea de la Kandahar

Evadarea de la Kandahar

Evadarea a fost posibilă graţie unui tunelul lung de mai multe sute de metri, care a fost săpat între zona din sudul închisorii şi interiorul ei, toţi deţinuţii scăpaţi fiind politici, a precizat generalul.
Adjunctul şefului poliţiei din Kandahar a confirmat evadarea, dar nu a putut preciza numărul deţinuţilor scăpaţi.

Evadarea a circa 500 de talibani încarceraţi la închisoarea din Kandahar reprezintă „un dezastru”, care „nu ar fi trebuit să se producă”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan, Hamid Karzai.

„Este o lovitură dură. Este ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple”, a precizat Waheed Omar. „Acum, încercăm să aflăm ce s-a petrecut şi ce trebuie făcut pentru a repara dezastrul care a avut loc la Kandahar”, a adăugat el.

Waheed Omar a refuzat să se pronunţe în legătură cu condiţiile care au înlesnit „o evadare de o asemenea amploare”. „Este prea devreme pentru a putea spune ce s-a întâmplat şi cine a permis producerea unui eveniment de o asemenea amploare”, a spus el.

„Dar o astfel de evadare indică o anumită vulnerabilitate„, a afirmat Omar, care a adăugat că 13 dintre evadaţi au fost reţinuţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult