Acasa InternationalExterne Marele Carl Lewis se lansează în politică

Marele Carl Lewis se lansează în politică

scris de A.P.
0 afisari

Fostul mare atlet, de 49 de ani, şi-a anunţat candidatura în alegerile senatoriale din New Jersey. Va reprezenta Partidul Democrat într-un fief republican.

Carl Lewis se lansează în politică“Când particip, şi asta o puteţi vedea în cariera mea, o fac ca să câştig.” Carl Lewis, de nouă ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, între 1984 şi 1996, nu şi-a ascuns determinarea de a câştiga în noiembrie alegerile senatoriale din statul New Jersey, luni, la anunţarea candidaturii sale din partea Partidului Democrat.

În practică, însă, cursa se anunţă extrem de grea pentru acest neofit în politică. A opta circumscripţie din New Jersey, la care va candida Lewis, este un bastion tradiţional al Partidului Republican.

La nivelul statului, democraţii sunt majoritari în ambele camere, dar bătălia se anunţă feroce, guvernatorul republican încercând să răstoarne situaţia şi să obţină o majoritate favorabilă.

De aceea, liderii locali democraţi se bucură văzând că o mare vedetă se implică de partea lor, încercând să obţină o victorie care iniţial părea imposibilă.

Republicanii nu şi-au lăsat nici ei aşteptată reacţia. Dawn Addiego, senatoarea republicană care se află actualmente în fruntea circumscripţiei, acuzându-l pe Carl Lewis de lipsa unui program politic. Semn că adversarii fostului sprinter iau în serios candidatura acestuia, potrivit cotidianului local Philadephia Inquirer.

Fostul star al atletismului cunoaşte foarte bine regiunea pentru care candidează. El a copilărit la Wilingboro, o suburbie a Philadelphiei, în circumscripţia a opta a statului New Jersey.

Carl Lewis este implicat activ în activitatea de caritate din zonă şi în viaţa civică. El antrenează benevol echipa de atletism a liceului din Wilingboro. Dar îşi doreşte să meargă mai departe, pentru a rezolva problemele statului, în special cele din domeniul educaţiei. “Voi fi mereu un gânditor independent, voi face mereu ceea ce cred că este corect”, a promis el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult