Acasa InternationalExterne Marinar roman eliberat de piratii somalezi

Marinar roman eliberat de piratii somalezi

scris de Ziua Veche
3 afisari

.O nava sub pavilion grecesc, la bordul careia se afla si un cetatean roman, a fost eliberata luni de piratii somalezi, anunta Mnisterul Afacerilor Externe.  


 

Potrivit MAE, “procedurile specifice” au fost demarate imediat dupa ce a fost informat de compania navala greceasca, proprietara a navei „M/V Filitsa”, despre rapirea cargoului elen de catre piratii somalezi, pe data de 16 noiembrie 2009. Compania navala a confirmat, la acea data, existenta unui cetatean roman printre cei 22 de membri ai echipajului.

Conform procedurilor in vigoare, negocierile au fost purtate direct intre proprietarii navei si rapitori. A fost pastrata o discretie totala asupra cazului, orice mediatizare putand sa puna in pericol negocierile si viata celor rapiti. Ambasada Romaniei la Atena a monitorizat cazul si a informat permanent familia cetateanului roman in legatura cu evolutia situatiei. Ambasada a anuntat familia asupra eliberarii acestuia. De asemenea, Ambasada Romaniei la Atena a pastrat o legatura constanta cu celula de criza formata in cadrul companiei proprietara a navei, care s-a ocupat de negocieri, precum si cu autoritatile elene”, precizeaza MAE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult