Acasa InternationalExterne UPDATE-Mario Monti, desemnat noul premier al Italiei. Primele declaraţii

UPDATE-Mario Monti, desemnat noul premier al Italiei. Primele declaraţii

scris de A.P.
2 afisari

Fostul comisar european Mario Monti a fost desemnat duminică seara să formeze un nou Guvern care să îi succeadă celui al lui Silvio Berlusconi, de către preşedintele Republicii Giorgio Napolitano, a anunţat preşedinţia italiană.

Mario Monti, desemnat să formeze un nou Guvern în Italia

Această nominalizare are loc după o zi intensă de consultări politice la palatul prezidenţial, al căror scop a fost să îi asigure un consens şi o majoritate parlamentară lui Monti. Potrivit Constituţiei, nominalizarea sa trebuie aprobată în zece zile de cele două Camere ale Parlamentului.

Silvio Berlusconi a demisionat sâmbătă de la conducerea Guvernului italian, după adoptarea de către Parlament a măsurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeană, a anunţat preşedinţia Republicii, în timp ce vestea a fost primită cu aplauze la Roma.

Abia desemnat, fostul comisar european, în vârstă de 68 de ani, s-a declarat convins că Italia „poate învinge” criza datoriilor graţie unui „efort colectiv”. Voi acţiona (…) pentru a ieşi rapid dintr-o situaţie care prezintă aspecte de urgenţă şi ca Italia să poată învinge graţie unui efort colectiv”, a afirmat Monti în cadrul unei scurte intervenţii în faţa presei, după ce a primit mandatul de la preşedintele Republicii Giorgio Napolitano.

„Îi mulţumesc mult preşedintelui pentru încrederea pe care mi-a acordat-o (…) într-un moment deosebit de dificil pentru Italia”, a declarat Monti. „Italia trebuie să redevină un element de forţă, nu de slăbiciune, într-o Uniune Europeană ai cărei fondatori am fost şi ai cărei protagonişti trebuie să fim”, a adăugat el. „Italia poate învinge criza” economică graţie „unui efort colectiv”, a insistat el, întâmpinat cu aplauze la ieşirea din palatul prezidenţial. „Consultările pe care le voi avea vor fi conduse rapid dar cu atenţie. Mă voi întoarce să îl văd pe preşedintele Republicii când voi fi în măsură să înving orice rezervă”, a afirmat el, în timp ce Napolitano şi-a exprimat speranţa că Guvernul va fi format până la sfârşitul săptămânii. Pe plan economic, Monti şi-a fixat ca obiectiv „asanarea situaţiei financiare şi reluarea creşterii economice, rămânând atent la echitatea socială”. „O datorăm copiilor noştri. Trebuie să le oferim un viitor concret format din demnitate şi speranţă”, a conchis el.

4 comentarii

tomi 13-11-2011 - 23:42

Cine l-a dat jos pe Berlusconi conduce EUROPA .
tomi

Lupu Ardelean 14-11-2011 - 00:00

Si au facut-o cu o smecherie , i-au trimis o marocanca minora…dar nu inteleg de ce l-au dat jos, era sionist , la fel ca Basescu…

ParpanghElE: Heyll! Mai Danezilor 14-11-2011 - 00:09

Se pare ca numele de Mario a fost luat dupa o stramoasa care se numea Miriam. Papademoshu la fel era cu radacini in ERETZ. Numa’h Boc este arian 100% ! Macar atata noroc ,pleasca! Heyl mai danezilor!

Ciu Huhu 14-11-2011 - 05:40

Aha, deci Monti e evreu, d-aia va ingramadirati, veseli, trei jidovi aici Tomi, Lupu si Parpanghel.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult