Acasa InternationalExterne Marko Bela mizeaza pe sprijinul noului guvern din Ungaria

Marko Bela mizeaza pe sprijinul noului guvern din Ungaria

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Avand in vedere faptul ca Fidesz a obtinut o majoritate de doua treimi in noul legislativ, e foarte probabil ca acesta va incerca sa “contribuie la clarificarea” relatiei dintre guvernul de la Budapesta si etnicii maghiari din afara granitelor.

Declaratia a fost facuta marti, de presedintele UDMR, intr-un interviu acordat agentiei MTI. Fidesz are posibilitatea de a implementa reforme fara a intampina piedici si ar putea “face ordine in relatiile maghiari – maghiari”, care, in ultimii 20 de ani au dat nastere unor tensiuni si dispute aprige. Presedintele UDMR a subliniat si faptul ca partidele din Ungaria trebuie sa ajunga la un consens, pentru a rezolva problema etnicilor maghiari. Vorbind despre posibilitatea acordarii dublei cetatenii, Marko Bela a precizat ca, foarte probabil, formatiunea condusa de Viktor Orban va incerca sa rezolve aceasta chestiune mult dezbatuta, dar urmeaza “sa vedem la ce tip de cetatenie se gandeste Fidesz”. Acesta a mai adugat ca, in opinia sa, procedura va fi simplificata, iar maghiarii din afara grantelor vor putea obtine cetatenia fara a avea domiciliu permanent in Ungaria.

0 comentariu

Teren la Dunare 02-04-2010 - 07:21

Ofer la schimb 3600 metrii patrati teren la Dunare in Cazane pentru un apartament in Bucuresti !

www.eselnita.ro 02-04-2010 - 07:22

http://www.eselnita.ro Ofer la schimb 3600 metrii patrati teren la Dunare in Cazane pentru un apartament in Bucuresti !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult