Acasa InternationalExterne Martin Schulz: România şi Bulgaria nu vor adera la Schengen în 2011

Martin Schulz: România şi Bulgaria nu vor adera la Schengen în 2011

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Cel mai probabil, România şi Bulgaria nu vor adera la spaţiul Schengen în anul 2011, a declarat Martin Schulz, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, citat de postul naţional de radio al Bulgariei. Schulz a vizitat Sofia cu ocazia conferinţei ‘Libertatea mass-media şi democraţia în pericol’ care a avut loc joi la capitala bulgară, transmite Agerpres.


Potrivit domnului Schulz, acesta se datorează Franţei şi Germaniei, care nu prea sunt de acord să permită extinderea spaţiului fără frontiere. ‘Sunt două motive. Avem multe probleme cu emigranţii, în special minoritatea romă va juca un rol important în Franţa. De aceea cred că Sarkozy va încerca să evite această discuţie înainte de alegerile prezidenţiale din 2012. Situaţia din Germania este asemănătoare, dar nu este legată de romi, ci de muncitorii imigranţi. Aşa că să fim sinceri, dacă două state mari sunt împotrivă, este puţin probabil să se ajungă la votare în anul 2011’, a declarat Schulz.
El a adăugat că având în vedere alegerile prezidenţiale din Franţa la primăvara anului 2012 sunt două posibilităţi: ori Bulgaria să demonstreze un progres enorm în combaterea corupţiei şi crimei organizate, ori să aştepte mai mult pentru a adera la Schengen.
Franţa a anunţat deja că nu va sprijini aderarea României şi Bulgariei la Schengen în luna martie 2011, preferând să aştepte raporturile pe justiţie ale Comisiei Europene din vara anului viitor.
Martin Schulz a mai spus că grupul S&D este de părere că România şi Bulgaria, fiind membre ale Uniunii Europene, trebuie să adere cât mai repede şi la spaţiul Schengen. El a precizat însă că această decizie va fi luată, însă nu de Parlamentul European, ci de guvernele ţărilor membre.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult