Acasa InternationalExterne Masacrul de la Newtown. Cine era atacatorul Adam Lanza

Masacrul de la Newtown. Cine era atacatorul Adam Lanza

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Poliţia americană a confirmat că autorul atacul de vineri, 14 decembrie, de la o şcoală primară din Connecticut este Adam Lanza, care deţinea un arsenal suficient pentru a ucide încă 670 de persoane.

Masacrul de la Newtown. Cine era atacatorul Adam Lanza (foto:captura video)

Motivele atacului care s-a soldat cu 26 de morţi dintre care 20 de copii rămând încă neeluciditate, dar atacatorul Adam Lanza, care era cunoscut drept o persoană care vorbea foarte rar se pare că ar fi suferit de o formă uşoară de autism şi că a avut o altercaţie cu patru învăţători din şcoala unde lucra şi mama sa, Nancy. De altfel, purtătorul de cuvânt al poliţiei, Paul Vance, a confirmat pentru ABC news că atacatorul şi-a ucis anterior mama la domiciliul său. De asemenea, potrivit poliţiei, arsenalul descoperit asupra agresorului după ce acesta şi-a pus capăt zilelor ar fi fost suficient pentru a împuşca încă aproximativ 670 de persoane.

Cele mai multe dintre victime ale agresorului de 20 de ani, a căror identitate a fost confirmată oficial duminică, au fost împuşcate cu o carabină Bushmaster 223 AR-15. Asupra atacatorului au mai fost descoperite două pistoale de 10 şi 9 mm, cu unul din acestea Lanza luându-şi-a luat viaţa. Poliţia a mai descoperit o puşcă de calibru mare în portbagajul vehiculului cu care agresorul.

adam lanza

Conform Agerpres, preşedintele Barack Obama a decretat patru zile de doliu, deplasându-se duminică la locul tragediei. Luni,  17 decembrie nici o şcoală din Statele Unite nu îşi va deschide porţile, pentru a comemora victimele din Connecticut, pe fondul discuţiilor tot mai aprinse privind revizuirea legii federale privind controlul armelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult