Acasa InternationalExterne Masacrul din Las Vegas. Un român e rănit (video)

Masacrul din Las Vegas. Un român e rănit (video)

scris de A.P.
16 afisari

Bilanțul atacului de duminică seara din Las Vegas a ajuns la 58 de morți și 515 răniți, a anunțat luni șeriful orașului, Joseph Lombardo, relatează AFP și DPA.

”Cu cât trece timpul, cu atât numărul crește”, a declarat Lombardo în fața presei, înainte ca un agent al FBI să explice că nu se cunoaște în acest moment vreo legătură între autorul atacului, Stephen Paddock, și o organizație teroristă, la scurt timp după ce gruparea Stat Islamic a revendicat atacul.

Polițiștii au găsit peste zece puști în camera sa de hotel, la etajul al 32-lea, de unde a deschis focul asupra unei mulțimi prezente la un concert de muzică country.

Focurile de armă au fost trase duminică începând cu ora locală 22:08 (luni, ora 05:08 GMT), aproape de finalul evoluției cântărețului Jason Aldean, la încheierea unui festival de muzică country, ce a durat o săptămână.

Imaginile video arată cum persoane aflate la concert stăteau chircite la pământ în timp ce se auzeau focuri de armă automată. Ploaia de gloanțe a durat în jur de 15 minute, potrivit martorilor.

Stephen Paddock, bărbatul despre care se crede că a ucis cel puțin 50 de persoane și a rănit alte peste 400 luni la Las Vegas (SUA), era mort când polițiștii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfășura un festival de muzică, a indicat poliția locală, relatează DPA și AFP.

Într-un comunicat, poliția din Las Vegas a precizat că echipa SWAT a departamentului a ”răspuns la apel, a spart ușa camerei de hotel și l-a găsit pe suspect mort”.

Kevin McMahill, adjunctul șerifului din Las Vegas, a declarat la CNN că s-ar putea ca suspectul să se fi sinucis înainte de sosirea poliției. El avea în camera sa de hotel ”cel puțin opt arme de foc”.

Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul, din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea, asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la festival.

Potrivit media australiene, citate de DPA, femeia reținută în legătură cu atacul din Las Vegas are pașaport australian și este prietena lui Paddock. Ea ar fi venit în SUA în urmă cu circa douăzeci de ani.

Un cetățean român a fost rănit în atacul armat ce a avut loc duminică, în Las Vegas – Statele Unite ale Americii, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

„Potrivit informațiilor obținute, până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetățeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru.

Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară, arată MAE.

”Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare. Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul american”, menționează MAE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult