Acasa InternationalExterne Masacrul din Newtown: Majoritatea victimelor erau copii în vârstă de 6 şi 7 ani

Masacrul din Newtown: Majoritatea victimelor erau copii în vârstă de 6 şi 7 ani

scris de A.B.
3 afisari

Majoritatea victimelor atacului de la şcoala din Newtown (Connecticut, nord-est) de vineri erau elevi între 6 şi 7 ani, ucişi de mai multe gloanţe trase cu o puşcă de asalt, au declarat surse medicale şi din cadrul poliţiei sâmbătă.

Aceştia sunt elevi în clasele primare (…). Toate rănile pe care le-am constatat au fost provocate de puşcă„, a declarat medicul legist Wayne Carver, adăugând că aceasta este „probabil cea mai groaznică scenă a unei crime” pe care a văzut-o în 30 de ani. În total, 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi în cadrul acestui atac armat asupra şcolii.

Din acest total, 16 copii era în vârstă de 6 ani şi 4 copii aveau vârsta de 7 ani, conform unei liste publicate de poliţia din Connecticut. Medicul legist care a lucrat alături de alţi patru doctori şi şase tehnicieni la locul crimei a realizat autopsia a şapte victime. Toate fuseseră lovite de „3 până la 11 gloanţe” fiecare.

„Am văzut doar două victime împuşcate de la mică distanţă, însă am lucrat doar pe şapte victime, acesta fiind un eşantion şi nu am detaliile tuturor celorlalte leziuni”, a adăugat acesta. „Toate victimele autopsiate cred că erau elevi în clasele primare”, a mai spus acesta.

În schimb, Carver şi adjuncţii săi nu au examinat încă trupul presupusului atacator, neputând furniza detalii pe această temă. Atacatorul, prezentat de presă ca fiind Adam Lanza în vârstă de 20 de ani, se pare că s-a sinucis. Trei arme au fost regăsite în apropiere de acesta, două pistoale şi o puşcă de asalt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult